sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Itsetehty väripeli lapsille

Keväällä Saksassa näin jossain kaupassa myytävän tämäntapaisia pelejä. Tai siis siinä oli erivärisiä raidallisia ja pallokuvioisia sukkia, mutta idea oli sama. Ajattelin, että tätä ideaa voisi kehittää ja tehdä itse kivan pelin lapsille. Yksi kokonainen setti on jo valmis ja kokeiltu kummitytön perheessä - tytöt tykkäsivät kovasti. Eli voin suositella: helppo ja halpa tehdä, lapset voivat itse lisätä osia ja hauska sekä opettavainen pelata. 


Tarvitaan vain ohutta valkoista pahvia (voi olla jotain jämäpaloja, kuten minulla, mieluiten mattapintaista), kolme värinoppaa ja värikynät. Ja siinä se. Leikkasin pahvista 35 ympyrää (halkaisija 2,5 cm) ja väritin niihin kaikki värikombinaatiot kuudesta eri väristä. Tässä todellakin alkaa luovuus kukkia, kun miettii erilaisia kuvioita ja yhdistelmiä.

Pelia pelataan siten, että kukin vuorotellen heittää noppaa ja poimii aina sen ympyrän, jonka värejä kolme noppaa osoittavat. Jos omaa noppatulosta ei löydy, niin vuoro menee seuraavalle. Lopussa lasketaan, kuka on saanut eniten ympyröitä. Alussa on helppoa, mutta muutaman kierroksen jälkeen vaihtoehdot alkavat käydä vähempään. Yksi peli ei kuitenkaan kestä hirveän kauan, meillä ehkä noin 20 minuuttia korkeintaan.

En tiedä, mistä noppia saa Suomesta - omani on ostettu siis Saksasta. Siellä niitä on erikokoisia ja erivärisiä. Mutta ehkä jostain askarteluliikkeestä voisi kysyä. Muut tarvikkeet löytyvät helposti kotoa.

Tässä onkin mukava jouluaskartelu edessä!

-O-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti