keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Bonnissa

Saksassa taas! Bonn alkaa kuulua kesän alkuun, olen täällä jo neljättä vuotta työmatkalla aina tähän samaan aikaan. Sitä alkaa jo tuntea paikat, vaikka tosin aina löytyy jotain uutta. 

Tällä kertaa oli myös kamera mukana lentokoneessa ja nappasin kuvan Hampurin tienoilta. Vaikka en ole mikään suuri lentämisen ystävä (nousut pelottavat yhä ja päästöt inhottavat), niin maantieteilijänä maapallon katsominen ilmasta on aina yhtä kiehtovaa. Saksassa näkee hienosti meanderoivia jokia, paljon kaupunkeja, teollisuutta ja kaivoksia sekä peltojen mosaiikkia - etelässä näin viime vuonna lisäksi upeaa lohkovuoristoa.


Tämä kuva laskeutuessa todistaa, että Ruhrin alueella on myös metsää. Onneksi  - sillä teollisuutta on todella paljon!


Düsseldorfin lentoasema on hauska paikka, sillä terminaalien välillä kuljetaan monoraililla eli kohoradalla. Tämä on vielä erityinen muoto, sillä raiteet ovat junan päällä - junaa kutsutaan nimellä "Sky Train".


Bonnissa on paljon hienoja rakennuksia, kuvassa hieman yliopistoa hotellin läheltä. Täältä löytyy myös hyviä museoita, leveä Rein-joki ja lukuisia vanhalta pääkaupunkiajalta muistuttavia hallintorakennuksia (osa niistä yhä käytössä).


Ja myös paljon kivoja ravintoloita - alla yksi oma lempparini, Casa del Gatto. Herkullisia pizzoja ja pasta-annoksia ja etenkin mukava tunnelma. Ja ehkä parasta on naapurin italialainen jäätelökioski, jopa kaksin kappalein kadulla. Kun jäätelöpallo maksaa vain euron, on aivan pakko ostaa säästösyistä kaksi palloa :-).


Tosi hieno idea pieneen tyhjään tilaan kadun ja rakennuksen välissä. Osoittaa, että ei aina tarvitse käyttää samoja pensaita tai pelkkää ruohoa, vaan vaihtoehtona voi olla vattuja ja värikäs kukkaketo! Ehdottomasti Suomeen kopioitavissa oleva idea. Kaupunkiviherrakentamisessa kannattaa käyttää luovuttaa ja luonnonmukaisuutta.



-O-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti