maanantai 9. kesäkuuta 2014

Sillä välin Suomessa: Remontti etenee ja ajatuksia uusista hankinnoista

Suomen päässä remontti etenee, pian pääsee jo muuttamaan - hienoa! Isäni otti muutaman kuvan ja olen nyt todella innoissani uusista tapeteista. Ne näyttävät juuri niin hyviltä kuin olin ajatellutkin.

Keittiö:


Eteinen:


Makkari:


Olkkari:


Seuraavaksi alan miettiä muuta sisustusta - verhot, matot, lamput, pientekstiilit, taulut/julisteet sekä huonekalut. Nykyinen asunto on niin pieni, että on pakko ostaa jotain uutta (vaatekaappi ja kirjahylly ensiksi). Yritän tehdä kaikki hankinnat mahdollisimman ympäristöystävällisesti, joten ensisijassa käytettyä, sitten ekoa/luomua/reilua, käsitehtyä ja kotimaista/kehitysmaiden pienyhteisöjä auttavia. Priorisointi ei ole aina helppoa, mutta onneksi joka vuosi vaihtoehtoja on enemmän ja hinnatkin alkavat olla kohdallaan. Ajattelen kyllä itse niin, että ostan mieluummin harvoin ja porrastaen, kuin heti kerralla, jos ei oikeaa löydy. 

Kaikenlaisia ajatuksia on tullut kerättyä vuosien ajan ja etenkin nyt keväällä. Kierrätyskeskuksessa ja muissa vanhan tavaran kaupoissa ja kirpputoreilla aion vierailla kesän aikana kunnolla. Mäkelänkadulta löysin kivan Tuoligallerian, josta voisi etsiä nojatuoleja olohuoneeseen. Samalla kadulla on myös toinen tuoliliike, en nyt muista nimeä. Ja vaikka en Ikeasta tykkääkään, niin yksi huonekalu siellä miellyttää, nimittäin tämä lipasto - sopisi hyvin keittiöön ja olisi tarpeeseenkin. Lisäksi lipasto on massiivimäntyä, eli ok materiaalina. Mutta katsotaan, käyn ensin läpi käytettyjen kalusteiden tarjontaa.

IKEA PS 2012 Lipasto+lisäosa IKEA Massiivipuuta, kestävää ja kaunista luonnonmateriaalia.
Kuva: Ikea

Verhoja ja valaisimia saattaa olla tarpeeksi, katson varastot läpi. Mutta mattoja, muita tekstiilejä ja muutaman pikkutavaran saatan kyllä tarvita. Tykkään tosi paljon Tikausta, jonka tuotteissa käytetään luonnon raaka-aineita ja kierrätettyä materiaaleja ja jotka valmistetaan paljolti Intian maaseudulla paikallisia yhteisöjä kunnioittaen. Toinen kiva kauppa on Pore, ihan tuon Tikaun lähellä. Mums tekee ihanan värikkäitä ja eettisiä tuotteita Afrikassa ja nyt myös muuallakin maailmassa. Jos olisi varaa, niin tämä matto tulisi olohuoneeseeni (ellei ole kuitenkin liian tumma):

CARPET_wool_MUMs
Kuva: Mums

Yksi vaihtoehto on alkaa kutoa itse räsymattoja kangaspuilla - siten pääsisin eroon vanhoista loppuunkuluneista vaatteista ja voisin itse määrittää värit. Keittiöön tulisi sinisiä sävyjä ja eteiseen erilaisia murrettuja värejä. Ajatuksena on myös päällystää vanhat patjat värikkäillä kankailla ja tehdä niistä vieraspatjoja sekä ommella muutama istuintyyny. 

Suomalaisista firmoista tykkään seuraavista:
Tämä Lapuan kankureiden Corona-huopa on tosi nätti, 100 % suomalaista lampaanvillaa. Makkarissa on jo itsetehty viltti, mutta tämä sopisi olkkariin:

CORONA
Kuva: Lapuan kankurit

Julisteita olkkariin ostin jo Hampurista, mutta keittiön värimaailmaan sopisi tämä Dekorosta:

WWF-juliste
Kuva: Dekoro

Ah, ja Polkka Jamissa on nyt myös kaikkea ihanaa, sopivat keittiöön ja makuuhuoneeseen: 

Juliste A4 PesäJuliste Yöpuu
Juliste Taimet
Kuvat: Polkka Jam

Katsotaan, mikä kaikki näistä ajatuksista lopulta päätyy uuteen kotiin. Mutta on mukavaa pelkästään suunnitella ja miettiä, se on hauskaa ja saa uusia ideoita, vaikka niitä kaikkia ei toteuttaisikaan.

-O-

3 kommenttia:

  1. Hei Outi! Hyvältä näyttää ja kivoja ideoita! - Sanna

    VastaaPoista
  2. Ohoh, onpas aikaansaannoksia. Mielenkiintoista ja luovaa!

    VastaaPoista