sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Työmatkan varrella Bonnissa

Neljä kesäkuuta olen pyöräillyt Bonnissa töihin ja takaisin aina rautatien vartta. Vasta eilen illalla tajusin, että kauniimpi reittihän menee joen vartta  ja puistojen poikki. Matka-aika on ihan sama - ellei pysähdy ihalailemaan ja valokuvaamaan. Ensin yliopistoa ja sen puistoa:



Sitten Rein-jokea, korkeita YK-rakennuksia ja rantabulevardia (pyöräilijöiden ja lenkkeilijöiden suosiossa):





Ja vielä Rheinauenparkia, upeaaa 160 hehtaarin kokoista isoa puistoaluetta Rein-joen rannalla. Puisto valmistui vuonna 1979 ja sen esikuvia ovat 1700- ja 1800-luvun vaihteen englantilaiset maisemapuutarhat ja etenkin Münchenin Englischer Garten. Yksi kauneimmista paikoista on Auensee-järvi.


Sokeille on rakennettu oma tuoksu- ja koskettelupuutarha, jossa herttainen veistos kertoo intialaisen tarinan elefantista ja sokeista miehistä. Sokeat miehet tunnustelivat elefantin eri osia. Yksi luuli kärsää käärmeeksi, toinen jalkaa puunrunnoksi, kolmas korvaa isoksi lehdeksi, neljäs syöksyhammasta keihäänkärjeksi, viides häntää oksaksi jne. Tarinan opetus on se, että me kaikki näemme vain oman osamme kokonaistotuudesta.



Itse pidän puistossa eniten taiturimaisesta maamassojen siirtelystä. Kukkulat ja rinteet ovat juuri oikeissa paikoissa tunnelmaa luomassa. Myös kaikki puut ja metsiköt ovat istutettuja ja paikat tarkkaan mietittyjä.



Aamulla puistossa oli vielä tyhjää ja hiljaista, mutta iltapäivällä töistä palatessa isoilla nurmikoilla oli seurueita grillaamassa ja nauttimassa kauniista kesäpäivästä.



Tämä ei varsinaiseti ole työmatkan varrella, mutta kuvasimpa kaikille lapsille ja lastenmielisille iloksi. Haribo on kotoisin Bonnista, nimi tulee perustajalta (HAns RIegel BOnn). Täytyykin käydä karkkikaupassa tai jopa tehtaanmyymälässä, joka on sopivasti aika lähellä työpaikkaa :-).


-O-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti