tiistai 17. kesäkuuta 2014

Remontti valmis ja parveke vol. 2

Pääsin tänään vihdoinkin katsomaan uutta asuntoa - remontti on nimittäin valmis. Viikonloppuna oli vielä hiottu ja lakattu alkuperäiset (1940-luvulta) mäntylattiat. Niistä tuli mielestäni erityisen kauniit, vaaleat ja raikkaat - sekä mikä parasta, ne heijastavat upeasti auringonvaloa.



Tapetitkin ovat nyt itse nähtyinä aivan ihania. Tuskin pystyn odottamaan, että pääsen muuttamaan ja nauttimaan tästä kaikesta. Tosin ensin pitää siivota: imuroida, pyyhkiä pinnat remonttipölystä, pestä ikkunat jne.

Keittiö on nyt myös raikas. Edelliset asukkaat olivat tykänneet sinervästä vahapinnasta, mutta minä halusin kaikki kaapit valkoisiksi. Alla jälkeen ja ennen kuvat. Kaapistot ovat muuten alkuperäisiä 40-luvulta tai sitten edellisen asukkaan teettämiä vanhan mallin mukaan. Tuovat kivan tunnelman!



Iloitsen todella paljon omasta parvekkeesta. Kasvit ovat minulle tärkeitä ja siksi istutinkin jo muutamia ennen työmatkaa. Kuvat ovat vähän heilahtaneet, mutta jotain ideaa istutuksista saa kuitenkin. Tarkoitus on hankkia yhteensä neljä samanväristä parvekelaatikkoa (nyt on vasta yksi) ja nostaa muut istutukset ylemmäs, lähemmäs aurinkoa. Ja jonkun tuolin tarvitsen löhöilyä varten. Sitten onkin ihanaa vain nauttia kasveista, kesän lämmöstä ja valosta sekä omasta rauhasta.

Uskomatonta, miten nopeasti siemenet ovat itäneet ja kasvaneet! Istutin ne nimittäin vain reilut kaksi viikkoa sitten. Edessä siis krassia ja sen seurana jotain yrttiä (en nyt muista mitä). Sen takana nousee hajuhernettä sekä daalia. Takana oreganoa, mehitähteä, basilikaa ja maksaruohoa. Ja se sininen oikealla on takinhelmaa :-). Valitsin mahdollisimman kestäviä kasveja, kun jouduin olemaan heti istuttamisen jälkeen pari viikkoa poissa - hyvin ovat pärjänneet satunnaisten kastelijoiden avustuksella. 


Ensimmäiseen parvekelaatikkoon istutin kaksi päivänliljaa ja kehäkukan siemeniä. Kehäkukka on venähtänyt, toivottavasti tästä vielä tukevoituu. Siirrän kehäkukat todennäköisesti muualle, kunhan löydän lisää ruukkuja. Väripaletti tällä Helsingin parvekkeella on erilainen kuin Berliinissä: keltaista, oranssia, hennon vaaleanpunaista (kontrastina) ja punaista. Mielessä on vielä ainakin mustasilmäsusanna ja ehkä pari pelakuuta. Ja katsotaan mitä kaupoista tässä vaiheessa vuotta vielä löytyykään.


Näkymät parvekkeelta ovat - ah - niin ihanat. Tykkään funktionalismista ja selkeistä linjoista. Luontoa on paljon ja puut ovat ehtineet kasvaa isoiksi. 


Lisäksi istutuksista pidetään huolta. Minäkin toivottavasti pääsen hoitamaan niitä, sillä parveke ei todennäköisesti riitä tälle puutarhurille.


-O-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti