sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Hampuri Top5 - Schanze

Tässä toinen lempipaikkani Hampurissa eli Schanze. Tai Sternschanze tai Schanzenviertel - rakkaalla lapsella on monta nimeä. Asuin aikoinani kaksi vuotta ihan tämän mahtavan kaupunginosan vieressä: tarpeeksi lähellä, jotta voi nauttia monipuolisesta tarjonnasta, mutta samalla sopivan hiljaisella kadulla, jotta meno ei häiritse liikaa.

Schanze on nimittäin yksi Hampurin parhaita bile-, ruoka-, ostos- ja hengailupaikkoja. Ja ei vain minun mielestäni; muutkin kirjoittelevat Schanzesta. Paikka on hieman rämä, mutta juuri sopivalla tavalla. Vaihtoehtoinen myös, etenkin Rote Flora. Jos Berliinin Prenzlauer Berg on tuttu, niin Schanze on Hampurin vastaava.

Schanzen sydän on Schulterblatt-katu. Sieltä löytyy ties minkämaalaisia ravintoloita (pari portugalilaista ja intialainen omia suosikkejani), ihanat italialaiset jäätelöbaarit, LokalDesign-kauppa, kirjakauppa Schanzenbuch, ihana Grüne Flora -kukkakauppa, värikäs lastenvaate- ja -tavarakauppa jne. Ja kerran viikossa luomumarkkinat.




Yllä olevan Rote Floran takaa löytyy mielettömän hieno kiipeilypaikka:



Kaksi muuta hyvää katua Schanzella ovat Susannenstrasse ja Schanzenstrasse. Susannenstrasselta löytyy mm. nimetön kukkakauppa, johon tulee aina keskiviikkoisin kukkalähetys, aina vain muutamaa lajia. Ja uskomattoman halvalla, esim. 50 tulppaania alle kympillä. Ei ihme, että kaupan edessä on jonoa. Oma lempikauppani Susannenstrassella on turkkilaisten vihanneskauppa, jossa olin vakioasiakas. Erityisin liike on taas Scarpovino, jossa myydään nimensä mukaan kenkiä ja viiniä saman katon alla.




Schanzenstrassella taas on ravintola, jossa on pakko käydä joka kerta Hampurissa ollessani. Kumpir on iso uuniperuna, johon muussataan ensin hieman voita ja juustoraastetta ja sitten laitetaan jotain herkullisista täytteistä. Alla oleva lista on muutaman vuoden vanha, tänä keväänä oli jo tuplasti enemmän täytteitä. Omat lempparitäytteeni ovat Habibi ja Marokko.



Kumpir-paikan vieressä on Lille/Stor, toinen ihana värikäs lastenvaatekauppa, jossa on aikuisillekin jotain. Kun katua jatkaa eteenpäin, löytyy myös falafelia, pizzaa ja yksi parhaista luomukaupoista (kadunkulmassa).


Sitten vielä puisto, jossa voi katsoa kesäisin ulkoilmailmaleffoja. Ja on se ihan muutenkin kiva paikka vain olla. Kuvassa on vanha vesitorni, josta remontoitiin jokunen vuosi sitten hotelli.


Sitten on vielä Central-Park Beach Club Max Brauer Alleella (joo, biitsi on, vaikkei vettä - sen sijaan hieno tunnelma). Ja vaikka mitä muuta. Nämä omia lemppareitani - lisäideoita mm. täältä tai täältä.

-O-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti