Viikko ilmastoneuvotteluja takana, tällä kertaa Bonnissa. Puheenjohtajamaa on Fidži, mutta koska maan kapasiteetti ei olisi kestänyt yli 20 000 kokousvierasta, päätettiin neuvottelut järjestää Bonnissa, jossa on ilmastosihteeristön päämaja. Fidži kuitenkin näkyy kokouspaikalla monella tapaa:
Fidžin paviljonki, joka huokuu Tyynen valtameren tunnelmaa, etenkin kun siellä esiintyvät paikalliset muusikot.
Käytävien kuvat Fidžiltä sekä esimerkit fidžin kielestä muistuttavat puheenjohtajamaasta kaukana Saksassa.
Talanoa on tärkeä osa Fidžin ja lähisaarten kulttuuria, ja se merkitsee keskustelua ja mielipiteiden vaihtoa. Talanoa-alueella on mahdollista pitää esitelmiä tai vain tavata ja pyrkiä ymmärtää paremmin muiden kantoja.
Pohjoismailla on jälleen oma paviljonki sekä ständi. Paviljongin katseenvangitsijoina toimivat turskannahkaiset lamput; ständillä taas menevät hyvin rintanapit ja esitteet. Paviljongilla on joka päivä eri teema ja torstain ruokapäivänä tarjolla oli mm. paahdettuja toukkia.
Myös muut maat panostavat ja puolet ilmastoneuvotteluista onkin nykyään kuin suuret ilmasto- ja energiamessut. Intian paviljonki on suuri ja välkkyvä; Saksalla on maapallo, jonka kuva muuttuu ja USA:n ei-valtiolliset osallistujat vakuuttavat, että ilmastotoimia tapahtuu yhä. Myös mm. teollisuus ja alkuperäisasukkaat ovat esillä.
Alue on suuri ja näissä kuvissa on vain puolet koko kompleksista.
-O-