keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Feta-pinaattipiirakka ja paras piirakkapohja

Kaverien kyläily uudessa asunnossa on mitä parhain syy leipoa. Nyt tein pitkästä aikaa yhtä lempireseptiäni, feta-pinaattipiirakkaa. Helppo ohje ja herkullinen piirakka.

Pohja:

75 g voita
2,5 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
1 dl / 100 g kermaviiliä (eli puoli purkillista)

Pohjaa varten pienitään voi ja sekoitetaan kuivat aineet erikseen. Kuivat aineet ja voi nypitään yhteen. Kermaviili lisätään ja vaivataan nopeasti taikinaksi. Taikina laitetaan jääkaappiin tekeytymään noin puoleksi tunniksi tai kunnes täyte on valmis.

Täyte:

150 g pakastepinaattia
2 dl ruokakermaa tai kermamaitoa
2 kanamunaa
100 g fetaa
1 dl juustoraastetta
suolaa ja pippuria maun mukaan

Sulata pakastepinaatti. Sekoita kerma ja kanamuna. Lisää pinaatti ja kuutioitu feta, juustoraaste ja mausteet.

Kauli taikina piirakkavuokaan sopivaksi. Kaada päälle täyte. Paista 200 C noin puoli tuntia tai kunnes piirakka on sopivan ruskettunut.
Teen yleensä kaksinkertaisen määrän taikina ihan sen takia, että saan kaiken kermaviilin käytettyä. Tuplamäärästä tulee pellillinen piirakkaa. Lopun taikinan voi pakastaa kaulittuna ja käyttää myöhemmin. Tai tehdä siitä pieniä piiraita. Niistä myöhemmin - erilaisia täytevaihtoehtoja on nimittäin tullut kokeiltua.

-O-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti