tiistai 16. helmikuuta 2016

Neljä päivää Kööpenhaminassa

Olin suurimman osan viime viikosta Kööpenhaminassa, kokouksia kokousten perään. Olin etukäteen löytänyt uusia mielenkiintoisia paikkoja kaupungissa - ajattelin nimittäin, että kyllä sitä neljässä päivässä jotain ehtisi. No, ei kyllä oikein ehtinyt. Mutta nyt minulla on ainakin hyvä lista asioista, joita seuraavalla kerralla ja paremmalla ajalla (eli lomalla) voisi Kööpenhaminassa tehdä.

Missä kävin

Perinteisien puurobaarin, kangaskaupan ja kauppahallin lisäksi kävelin latinalaisen korttelin katuja. Ihastuin etenkin erääseen sisäpihaan, jonne jouduin ihan sattumalta. Sisäpihalle pääsee Helligångskirkenin takaa Valkendorfsgaden kulmasta porttikongin lävitse. Tie vie toisesta porttikongista Gråbrødertorville. Siellä onkin erittäin mukava tunnelma illalla esim. italialaisessa Amalfi-ravintolassa.

Muuten pyörin Fiolstrædella ja Rosengårdenilla, joilta löytyy mm. vanhan tavaran kauppoja sekä Kööpenhaminan Gudrun Sjödén.



Yksi erikoisempi ravintolakokemus oli Rub & Stub (Rådhusstræde 13, sisäpihalla). Kokkaus tapahtuu kiertotalouden periaatteilla, eli suuri osa käytetystä ruoasta on jäänyt muilta (tuottajat, kaupat) ylitse. Siksi ravintola ei useinkaan pysty arvioimaan, mitä ruokaa illalla on tarjolla. Meillä kävi niin hauskasti, että menun jokaisessa ruokalajissa oli perunaa jossain muodossa - ilmeisesti sitä oli näin talvella tullut iso lasti :-). Mutta hyvää oli. Ravintolan kalustus noudattaa samaa linjaa ja esim. jokainen lamppu on täysin erilainen.



Missä käyn toisen kerran

Nämä siis listasin, mutta en ehtinyt käydä:
  • Designmuseum, Bredgade 68. Museo on avoinna keskiviikkoisin klo 21.00 saakka, muuta silloin olin liian väsynyt. 
  • Luin jostain vanhasta artikkelista Kööpenhaminan kaupunginmuseosta. Ihan hyvä, etten käynyt siellä, sillä nyt huomaan netistä, että se onkin suljettu kahdeksi vuodeksi muuton takia. Uusi osoite on parin vuoden kuluttua Stormgade 18.
  • Kaupunginmuseon entisen osoitteen vieressä olisi erinomainen vietnamilainen ravintola LêLê, Vesterbrogade 56. Myös muita osoitteita löytyy. 
  • Luomu- ja reiluista kaupoista kävin tarkistamassa EcoEgon osoitteen (Nørre Farimangade 82) - kauppa oli vain mennyt jo kiinni klo 18.00. Toinen olisi Gågrøn (Jægerborggade 48, Nørrebro). 
  • Luomuravintoloista Biom voisi olla kokeilemisen arvoinen (Fredericiagade 78).
  • Nørrebrossa voisi käydä kävelemässä, aloittaa Sankt Hans Torvilta ja edetä siitä eteenpäin tarkistamaan, onko Ravnsborggadella yhä antiikkikauppoja. 
  • Vanhoja lamppuja pitäisi löytää kaupasta Antik & Lamper (Gammel Mønt 19). Kauppa näyttää tosin olevan auki vain sopimuksesta.
-O-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti