tiistai 28. maaliskuuta 2017

Jättisuklaakeksi

Viikonloppuna tuli taas pitkästä aikaa kokeiltua jotain uutta leivonnaista. Isompi kummipoika veljineen tykkää leivonnasta ja etenkin suklaakeksit maistuvat erittäin hyvin. Löysin ruokalehtiä siivotessani viime vuotisesta K-ruokalehdestä helpolta ja herkulliselta vaikuttavan jättisuuren suklaakeksin ohjeen. Voin suositella reseptiä täysin sydämin - keksi on juuri niin helppo tehdä ja maistuva kuin olin kuvitellutkin. Muutin reseptiä ainoastaan lisäämällä suklaata ja pähkinöitä, siten tuli vielä suklaisempi, mutta ei mitenkään liian tuhti tai makea. Ja keksiä ei ole pakko valmistaa saati paistaa valurautapannussa, piirakkavuoka käy hyvin.

Skillet cookie eli pannukeksi

75 g voita
1,5 dl sokeria
1 kananmuna
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl ruokasoodaa
150 g suklaata (suklaahippuja tai/ja taloussuklaata ruoheena)
1,5 dl pekaanipähkinöitä

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Rouhi pähkinät karkeaksi rouheeksi. Sekoita kuivat aineet (jauhot, ruokasooda, suklaa ja pähkinärouhe) keskenään. Sulata rasva ja sekoita joukkoon sokeri. Anna seoksen jäähtyä hieman ja lisää kananmuna. Sekoita kuivat aineet seokseen ja sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina valurautapannun tai piirakkavuoan pohjalle. Vuokaa ei tarvitse voidella. Paista keksiä uunissa n. 25-30 minuuttia. Leikkaa lämmin keksi annospaloiksi ja tarjoa esim. vaniljajäätelön kanssa. 

Keksitaikina valmiina menossa uuniin.

Valmis keksi, josta on juuri otettu alla oleva pala.


Keksi oli todella herkkua, tähän mennessä paras suklaakeksiohje. Ja lähes koko keksi meni viiteen suuhun, vain pari kapeaa palaa jäi jäljelle.

-O-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti