sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Vuonna 2013 syntyneiden lasten suosituimmat etunimet

Tällainen nimi-intoilija odottaa aina maaliskuun puoltaväliä, jolloin Väestörekisterikeskus julkaisee edellisenä vuonna syntyneiden lasten suosituimmat etunimet. Tämä iloinen päivä oli tänä vuonna torstai 13.3. Lehdistötiedote ja nimet löytyvät täältä. Suomenkielisten lasten suosituimmat nimet olivat Emma ja Onni, ruotsinkielisten taas Ellen ja Emil. Top10 menee seuraavasti:

Suomenkieliset tytöt
  1. Emma
  2. Aino
  3. Aada
  4. Venla
  5. Sofia
  6. Emilia
  7. Ella
  8. Helmi
  9. Iida 
  10. Siiri
Suomenkieliset pojat
  1. Onni
  2. Elias
  3. Leo
  4. Oliver
  5. Eetu
  6. Veeti
  7. Aleksi
  8. Niilo
  9. Eino
  10. Leevi
Ruotsinkieliset tytöt
  1. Ellen
  2. Emma
  3. Ida
  4. Elin
  5. Minea
  6. Stella
  7. Saga
  8. Ella
  9. Amanda
  10. Matilda
Ruotsinkieliset pojat
  1. Emil
  2. Elias
  3. Benjamin
  4. Anton
  5. Liam
  6. Felix
  7. William
  8. Edvin
  9. Oliver
  10. Theo
Suomenkielisten nimien puolella samat nimet ovat olleet muodissa kohta kymmenisen vuotta, vain hieman eri järjestyksessä. Pehmeitä ja isovanhempien nimiä, sekä kotoperäisiä että kansainvälisiä. Tyttöjen puolella Emma, Emilia ja Iida ovat olleet kestosuosikkeja jo ainakin vuodesta 1996 lähtien, pojilla Aleksi ja Eetu.

Ruotsinkielisiä nimiä rekisteröidään niin vähän, että taulukkojen pohjalta on vaikea tehdä tilastollista analyysiä. Esimerkiksi. Matildan sai ensimmäiseksi nimeksi 20 tyttöä, mutta lähellä kerkkyvät jo Linnea (19), Elsa (18) ja Ebba (18). Sijoitus on siis sattumanvaraista. Ruotsinkielisten listalla on (osittain ehkä senkin vuoksi) paljon uusia ja mielenkiintoisia nimiä / nimitrendejä, jotka nousevat staattisemmalle suomenkielisten listalle hitaammin - esim. Ylva, Tindra, Livia ja Molly sekä Melvin, Viggo, Wilmer ja Albin.

Kunhan keksin, miten tänne blogiin saa tehtyä taulukon, kirjoittelen lisää pidemmän ajan vaihteluista. On mielenkiintoista nähdä, milloin joku nimi tuli muotiin ja miten kauan toiset nimet ovat ollet suosiossa, ainoastaan sijoja vaihdellen. 

Ai niin, ja oma pikainen arvaus seuraavien vuosien nousijoista:
  • Tytöillä Elli, Elsa, Amanda, Kerttu
  • Pojilla Väinö, Joel, Rasmus
-O-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti