Tässä herkullisessa piirakassa on kaikkea sitä, mitä saksalaisissa leivonnaisssa rakastan (vaikka en ole varma, mistä maasta resepti on alunperin kotoisin): keveä pohja, mehukkaita hedelmiä, samettinen rahkatäyte ja rapea murupäälinen. Jotta muutkin voivat nauttia piirakasta, tässä ohje, josta tulee pellilinen:
Muruseos:
8 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl leivinsoodaa
2 tl vaniljasokeria
250 g voita
Sekoita kuivat aineet ja voi murumaiseksi. Ota puolet erikseen.
Pohja: Puolet muruseoksesta, 2 dl piimää ja 1 kananmuna
Omenat: 4-8 omenaa (koosta riippuen, minulla meni viimeksi 6) viipaloituna
Rahkatäyte:
2 tölkkiä (500 g) rahkaa
2 dl sokeria
2 kananmunaa
2 rkl sitruunamehua
2 tl vaniljasokeria
Sekoita kaikki täytteen ainekset.
Kerrokset:
1) Levitä pohja leivinpaperilla vuoratulle uunipellille
2) Lisää omenaviipaleet
3) Kaada päälle rahkatäyte
4) Murustele loppu muruseos
Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Nauti!
-O-
Minkä kokoinen kakusta tulee?
VastaaPoistaUuninpellillinen. T. -O-
Poista