lauantai 15. maaliskuuta 2014

Rahka-omenapiirakka

Tässä herkullisessa piirakassa on kaikkea sitä, mitä saksalaisissa leivonnaisssa rakastan (vaikka en ole varma, mistä maasta resepti on alunperin kotoisin): keveä pohja, mehukkaita hedelmiä, samettinen rahkatäyte ja rapea murupäälinen. Jotta muutkin voivat nauttia piirakasta, tässä ohje, josta tulee pellilinen:

Muruseos:
8 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl leivinsoodaa
2 tl vaniljasokeria
250 g voita

Sekoita kuivat aineet ja voi murumaiseksi. Ota puolet erikseen.

Pohja: Puolet muruseoksesta, 2 dl piimää ja 1 kananmuna

Omenat: 4-8 omenaa (koosta riippuen, minulla meni viimeksi 6) viipaloituna

Rahkatäyte:
2 tölkkiä (500 g) rahkaa
2 dl sokeria
2 kananmunaa
2 rkl sitruunamehua
2 tl vaniljasokeria

Sekoita kaikki täytteen ainekset.

Kerrokset:
1) Levitä pohja leivinpaperilla vuoratulle uunipellille
2) Lisää omenaviipaleet
3) Kaada päälle rahkatäyte
4) Murustele loppu muruseos

Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Nauti!

-O-



2 kommenttia: