keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Genevessä 2: Vanhaa kaupunkia

Ehdin kävellä tänään aamulla ennen töiden alkamista tovin Geneven vanhassa kaupungissa. Sää oli kuulas ja aurinkoinen, maanantain kova tuulikin oli sopivasti laantunut.


Olen viimeksi käynnyt Geneven vanhassa kaupungissa ikuisuus sitten ja silloinkin joskus illalla. Muistan vain kapeita ylösäpäin kiemusrelevia kujia. Juuri sellaista siellä oli tänäänkin. Tällaiset kapeat kadut ja kujat sopivat erinomaisesti romanttiseen luonteenlaatuuni. Muistuun mieleen moni keskieurooppalainen laatusarjakuva tai ylipäänsä historian tapahtumat. Tuntuu, että ymmärrän menneisyyttä ja tätä aluetta paremmin, kun tiedän, miltä kaupungeissa näyttää. Kulttuuriin on helpompi päästä sisälle. 



Mutta siis jotenkin silmää viehättävät eri kerroksilla ja korkeuksilla sijaitsevat rakennukset, portaat, kaiteet ja muurit. Sekä tietenkin kiemurtelevat kadut - tekee mieli katsoa, minne seuraava käännös vie. 



Tämä valo kun kyllä kaunis. Muistelen montaa kevättä Keski-Euroopassa. Suomessa on erilainen valo, ihan kaunis sekin, mutta erilainen. Tunnelma on täällä jotenkin odottava, raukea. Kohta se kevät alkaa ihan kunnolla, ensimmäiset kukat ja vihreää.




-O-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti