tiistai 8. joulukuuta 2015

Pariisia 2: Riemukaari ja Eiffel-torni

Pariisi on todella kuvauksellinen ja romanttinen kaupunki. Ja parhaiten sen kauneus tulee esille mustavalkoisissa tai muuten käsitellyissä kuvissa. Kokeilin itse paria kameran tehokeinoa, ja kuviin tuli heti uutta magiaa. Riemukaari voisi olla kuvattu vaikka sata vuotta sitten ja Eiffel-torni näyttää kylpevän auringonlaskussa, vaikka kuva on otettu lounasaikaan:



Oikeasti oli siis puolipilvinen joulukuun päivä. Sekä Riemukaari että Eiffel-torni ovat vaikuttavia monumentteja. Pystyin hyvin kuvittelemaan, miltä tuntuu kävellä Riemukaaren ali sekä Champs-Élysées -katua pitkin jonkun suuren tapahtuman jälkeen. Näkymät eri akseleita pitkin ympäri Pariisia ovat myös hienot. Riemukaareltahan lähtee säteittäin 12 puistokatua jokaiseen ilmansuuntaan.




Olen ollut Pariisissa kaksi kertaa aikaisemmin, mutta en muista noilla kerroilla nähneeni Eiffel-tornia näin läheltä. Eiffel-tornissa on ehkä kaikkein parasta, että se näkyy useasta paikasta kaupunkia, minkä vuoksi siitä on tullut kaupungin tunnusmerkki. Ja ajatella, kuinka sitä parjattiin pystyttämisen jälkeen. Torni on nykykatsojan mielestä elegantti ja rautarakenne siro.



Koska tarkoitus oli kiertää Pariisia enemmän, en kiivennyt torniin, vaikka maisemat olisivat varmaan olleet upeat. Jonot ja jonotusajat olivat sen verran pitkät. Mutta oli ihan kiva vain ihastella tornia eri puolelta ja samalla jotenkin eläytyä Pariisiin.


-O-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti