lauantai 12. joulukuuta 2015

Pariisin ilmastokokouksessa 2

Pariisin ilmastokokous alkaa olla lopuillaan. Nyt ollaan yliajalla, sillä sopimustekstissä on vielä kohtia, joihin osapuolet eivät ole löytäneet kompromisseja. Moni siis työskentelee läpi yön ja siihen päälle vielä huomenna toivottavasti alkava loppuistunto.

Aikamoinen sirkus tämä on ollut, paljon tekemistä ja paljon ajattelemisen aihetta. Tässä nopeasti muutama kuva kokouspaikalta. Ensin todella hieno jääkarhu, joka symboloi arktisia alueita ja niiden haavoittuvuutta.


Jääkarhun parrasta roikkui erilaisia tekstejä, esim. "My wish is for the Arctic and all its beauty to be saved". 


Uusiutuvat energiamuodot ovat voimakkaassa nousussa ja joissain maissa ne ovat jo alkaneet syrjäyttää fossiilisia polttoaineita. Tässä kaksi parhaista julisteista - ensimmäinen eri uusiutuvien energiamuotojen yhdistysten tiskiltä:


"Afrikasta Intiaan ja saarille, uusituva energia muuttaa tulevaisuuden energiasysteemejä - ja tämä on vasta alkua": 


Tasa-arvokysymykset ovat pinnalla, sillä ilmastonmuutos vaikuttaa eri tavalla naisiin kuin miehiin. 


Kokouspaikka on todella suuri. Vaaleanvihreällä alueella ovat olleet neuvotteluhuoneet, tummanvihreät ovat kaksi täysistuntosalia, sininen ja turkoosi ovat YK:n ja puheenjohtajamaa Ranskan toimistoja, oransseilta alueilta löytyvät maiden ja muiden toimistot sekä paviljongit, keltainen kuuluu medialla ja violetilta alueelta löytyvät oheistapahtumat, ständit ja tietokoneet. Sisäänkäynti on tummalla alueella ja punainen taas on kaikille avoin tapahtuma-alue. Sinisen viivan sisällä kaikki on YK:n valvonnassa.


Itse pyörin pääasiassa oranssilla ja violetilla alueella, joskus myös täysistuntosaleissa. Tässä yksi pääväylistä ja toimistoja / paviljonkeja:


Sisäänkäynti toiseen täysistuntosaliin:


Mediaa on paikalla runsaasti. Tässä yksi kokoontumispaikka lähellä täysistuntosaleja. 


Pidetään peukkuja, että huomenna saadaan aikaiseksi mahdollisimman kattava ja kunnianhimoinen ilmastosopimus, joka viitoittaa maailmaa kestävämpään tulevaisuuteen.

-O-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti