keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Porkkanateeleipä

Löysin papereita siivotessani pari vuotta vanhan RuokaPirkka-lehden reseptin ja kokeilin sitä tänään, kun tuli vieraita. Todella maukas ja kuohkea leipomus! Porkkanaraaste mehevöittää mukavasti. Teeleipä on helppo tarjottava vieraille, koska se valmistuu nopeasti ja sen voi valmistella aika pitkälle etukäteen (kuivat ja kosteat aineet valmiiksi eri kulhoissa, sekoitus ja paistaminen vasta juuri ennen vieraiden tuloa). Ohjeesta tulee kaksi teeleipää, joista riittää 2-3 hengelle.
3 dl hiivaleipäjauhoja
1,5 dl kaurahiutaleita
3 rkl auringonkukansiemeniä
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
2 dl maitoa
2 porkkanaa raastettuna (keskikokoinen tai pieni)
2 rkl öljyä

Sekoita kuivat aineet yhdessä ja kosteat aineet (maito, porkkanaraaste ja öljy) toisessa kulhossa. Yhdistä ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Jaa taikina kahteen osaan leivinpaperilla vuoratulle pellille. Muotoile kahdeksi pyöreäksi leipäseksi. Jaa leivät kevyesti neljään osaan taikinapyörällä. Pistele haarukalla. Paista 225 asteessa noin 15-20 minuuttia (tai kunnes kevyesti ruskettunut). Syö heti tuoreeltaan.

Sopii tosi hyvin yrttivalkosipulituorejuuston kanssa! Muut tarjottavat mangolassia ja tuulihattuja.

-O-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti