lauantai 5. maaliskuuta 2016

Brunssilla Malmin lentokentällä

Lentokoneita fanittava ystäväni keksi joku aika sitten, että Malmin lentokentän kahvilassa järjestetään viikonloppuisin brunsseja. Niinpä suuntasimme tänään kolmen naisen porukassa Malmille brunssia kokeilemaan. Kattaukset ovat klo 11.00 ja 13.00. Launtaina on 10 euron perusbrunssi, mutta sunnuntaisin hinta tuplaantuu ja brunssilla on aina joku teema. Tänään ravintola oli lähes täynnä, pääasiassa lapsiperheitä, mutta myös muutama vanhempi herrasmies, oletan että ilmailuharrastajia.


Miljöö on todella hieno, 1930-luvun funktionalismia kauneimmillaan. Pidän etenkin kaartuvista muodoista, puhtaista valkoisista pinnoista ja kauniista yksityiskohdista. Sitä pystyy hyvin kuvittelemaan, miten täällä on aikoinaan hoidettu lähtöselvitys ja odotettu matkalaukkuja.





Ikkunoista on erinomaiset näkymät kentälle ja oli hauska katsoa pienkoneiden liikkumista ja nousua ilmaan. 


Malmin lentokenttä vie yllättävän suuren tilan. Minulle tuli mieleen Berliinin Tempelhofin lentokenttä, joka on rakennettu samoihin aikoihin ja on myös jäänyt asutuksen keskelle kaupungin kasvaessa. Kun Tempelhofin kentällä ei ole enää lentotoimintaa, on Malmin kenttä taas vielä harrastajien käytössä. Kumpaakin uhkaavat kaavoittajat ja kaupungin asuntotarve. Itse lähtisin miettimään, löytyisikö kaupungilta muita sellaisia alueita, joilla luonto- ja kulttuuriarvot eivät ole uhattuna. 


-O-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti