maanantai 28. maaliskuuta 2016

Tilkkupeitto Hampuriin

Olen taas siirtynyt ommeltavien tilkkupeittojen pariin ja tässä ensimmäinen valmistunut, joka menee ystävän tyttärelle Hampuriin. Hauskinta peitossa on se, että tyttö on itse saanut valita suurimman osan kankaista. Tässä peitossa tummansiniset kankaat rytmittävät mukavasti vaaleampia värejä ja tuovat särmää. Ja turkoosi, vaaleansininen, tummansininen ja keltaisen sävyt ripauksella omenanvihreää sopivat yllättävän hyvin yhteen. Mukana on paljon kankaita Frau Tulpesta ja Frieda Hainista (moni luomua), pari vanhempaa Amy Butlerin kangasta sekä muutama kirppislöytö. Koko on 140 x 190 cm - toivottavasti ei ole liian lyhyt päiväpeitoksi.



Koska joitain kankaita oli vain aika pieniä paloja, kokeilin jotain uutta ja yhdistin kaksi tai kolme pienempää tilkkua yhdeksi isommaksi. Se toimi yllättävän hyvin ja tätä ideaa tulen varmasti jatkojalostamaan.


Nurjalle puolelle valikoitui jo heti alussa Frieda Hainista ostamani kauniit turkoosit kankaat. Väleissä on Marimekkoa. Pieni haaste oli saksalaisten kankaiden kapeus - mitä ihmettä keksisin päätyihin?


Eräänä päivänä siivotessani löysin vanhan kangaspalan, johon olin joskus harjoitellut ompelukoneen koristeompeleita. Siinä se oli! Värikkäät koristeraidat sitovat viereisten kankaiden värit yhteen. Niissä on myös jotain kansanomaista. Ajattelin myös, että jos ompelukoneessa on tällainen toiminto, niin pitäähän sitä käyttääkin. 





Tästä tuli taas tosi kiva peitto - kaunis ja harmoninen, jotain innovatiivista ja toisaalta vanhoja ideoita.

-O-

2 kommenttia:

  1. Vau, onpa kaunis ja raikas! Ihailen tuotteliaisuuttasi ;-)

    Sanna

    VastaaPoista
  2. Kiitos, kiva kuulla! Seuraava valmistuva on sitten erityylinen, perusvärejä ja reipas. Ja sitten olisi tarkoitus saada valmiiksi se sininen paitapeitto. Nämä valmistuvat jotenkin sykleissä inspiraation mukaan. Näin keväällä on taas mukava ommella.

    VastaaPoista