torstai 24. marraskuuta 2016

Marrakechissa 3 _ Jardin Majorelle

Kun kysyin tutuilta Marrakechinkävijöiltä, mitä kaupungissa kannattaisi nähdä, oli kaikkien vastaus sama: Jardin Majorelle, tunnetaan myös Yves Saint Laurentin puutarhana. Ja olen täysin samaa mieltä. Puutarha on kuin raikas keidas okranvärisen kaupungin keskellä. Ranskalainen maalari Jacques Majorelle rakennutti puutarhan talonsa ympärille 1930-luvulla. Majorellen kuoltua vuonna 1962 puutarha jäi heitteille. Yves Saint Laurent ja Pierre Bergé ostivat puutarhan vuonna 1980 ja pelastivat sen joutumasta uuden hotellin alle. He kunnostivat puutarhan entiseen - tai jopa sitä parempaan - loistoon. Sain Laurentin kuoltua vuonna 2008 puutarha kuuluu miesten nimiä kantavalle säätiölle ja on osittain avoinna yleisölle.

Puutarhan kaunein kohta on mielestäni lummelammen viereinen pergola. Majorellen oma sinisen sävy, jota on käytetty ympäri puutarhaa, loistaa erityisen kauniisti Marokon auringossa. Yves Saint Laurent on sanonut, että puutarha oli hänelle loputtoman inspiraation lähde ja että hän on useasti uneksinut puutarhan väreistä.


Pidin myös kovasti erilaisista ja hyvinvoivista kaktuksista.





Puutarhassa on useita suihkulähteitä.



Kauniita kukkia, majesteettisia palmuja ja tiheitä bambumetsiköitä:






Yves Saint Laurentilla oli tapana lähettää ystävilleen kolmenkymmenen vuoden ajan itsepiirtämiään uudenvuodenkortteja, joiden sanoma oli selkeä. Kortteja oli esillä runsaasti pienessä galleriassa.


 Puutarhan lisäksi tontilla on mielenkiintoinen berberimuseo sekä mukava kahvila:


Suosittelen!

-O-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti