tiistai 5. kesäkuuta 2018

Parveke 2018

Sain parvekkeen vihdon eilen valmiiksi. Tänä vuonna värimaailma on hieman muuttunut edellisvuosista; keltainen on vaihtunut lilaan. Inspiraatio tuli orvokeista, jotka sain vauvalahjaksi. Siitä sitten keksin ostaa laventeleita ja violetin riippupetunian. Näyttää hyvältä! Ja sinisävy sopii siksikin, kun nyt on pieni mies talossa.


Punaiset pelargoniat ovat vanhoja tuttuja. Itse asiassa kolme on viime vuodelta, sillä kokeilin pelakuiden talvehtimista kellarissa. En kyllä tee sitä uudestaan, sillä suurin osa kuoli ja jokaviikkoinen kastelu oli hieman rasittavaa verrattuna siitä saatavaan hyötyyn. Lisäksi kellarissa oli liian pimeää, vanhanaikainen kylmä veranta ikkunoilla olisi paras. Ensi vuonna siis vain ostokukkia. Mutta punainen reunus näyttää kauniilta!


Tykkään kesädaalioista ja toivon, että ne kestävät tänä vuonna. Ainakin nyt ne viihtyvät hyvin. Orvokin takana on piilossa keltainen kirsikkatomaatti. Istutan sen pian isompaan ruukkuun, niin se saa enemmän kasvutilaa. 


Keskimmäisellä portaalla on kaksi laventelia. Tykkään laventeleista kovasti, niistä tulee Etelä-Ranska mieleen. Ylimmällä portaalla on violetin petunian lisäksi rukolaa, sitruunatimjamia ja lahjaksi saatu komea rosmariini. Yllättäen tulikin tavallista enemmän yrttejä, mutta jotenkin ne sopivat kokonaiskuvaan ja niistä on myös hyötyä.


Petunia on aina varma tapaus. Halusin tänä vuonna helppohoitoisia kasveja, kun pikkumies vaatii eniten hoitoa. Samalla kuitenkin halusin kauniin parvekkeen, josta on iloa nyt kun pysytään vielä aika paljon kotona. Nyt ainakin tuntuu, että kummatkin tavoitteet onnistuivat.

-O-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti