lauantai 23. kesäkuuta 2018

Pikkumiehen sinikeltainen tilkkupeitto

Pikkumiehen oma tilkkupeitto valmistui vihdoin eilen. Nyt kun miekkonen vain nukkuisi omassa sängyssään :-).


Sininen ja keltainen ovat toisilleen mukava kontrasti ja myös raikas yhdistelmä. Lisäksi ne sopivat makuuhuoneen muuhun väritykseen. Valitsin tarkoituksella hieman murrettuja sävyjä, joista pidän itse kovasti. 


Lähes kaikki kankaat ovat luottokaupoistani eli Berliinin Frau Tulpesta ja Frieda Hainista. Lisäksi mukana on kahta yksiväristä puuvillakangasta. Neliön koko on valmiina 8x8 cm eli standardi vauvanpeittokoko (leikattuna saumanvaroineen 10x10 cm). Tilkkuja on yhteensä 160. Olen taas tikannut oikealta puolelta joka toisen rivin pituussuuntaan ja kummatkin puolet reunoista kiinni.


Nurjalla puolella on Kööpenhaminan Stoff 2000 -kaupan kankaita. Ne sopivat minusta jotenkin hyvin yötunnelmaan. Nurja puoli on tikattu vain reunoista, lisäksi saumat on valetikattu, jotta ne näyttävät siistimmältä ja tuntuvat jämäkämmiltä.



Tämä peitto sopii hyvin useamman vuoden, sillä peiton pituus on 128 cm. Isomman aikuisten koon peiton tilkut ovat samoja (ja muutama kangas lisää) ja ne on jo leikattu - ompelen peiton sitten kun pari muuta peittoa on valmistunut.


-O-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti