tiistai 15. syyskuuta 2015

Tyhjä kulho

Tyhjä kulho -tapahtuma järjestettiin Suomessa ensimmäistä kertaa vuonna 2003 ja jo vuosia minun on ollut tarkoitus osallistua. Alkusyksy on vain niin kiireinen, että huomaan aina, että tapahtuma on ollut ja mennyt. Tänä vuonna ehkä juuri pakolaiskriisi sai tuntosarvet herkemmiksi ja muistin varata lauantain 12.9. kalenteriin.


Tyhjä kulho sai alkunsa Yhdysvalloista ja tapahtumia on ympäri maailmaa. Keraamikot lahjoittavat kulhot, ravintolat keitot ja muut työpanoksensa. Kulho keittoineen maksaa 20 E (enemmänkin saa lahoittaa). Raha menee lyhentämättömänä UNICEF:in hätäapurahastoon. Kahdellakympillä saa jo paljon, esim. vaikka viisi malariaverkkoja, kolme huopaa, 45 pussia maapähkinätahnaa aliravituille lapsille tai 650 pussia vitamiinijauhetta.


Tapahtuma järjesttiin Tuomiokirkon kryptassa. Kauniit tilat, joissa olen tainnut olla muistaakseni vain kerran aikaisemmin. Keittoa oli kuutta erilaista ja valitsin kolmesta kasvisvaihtoehdosta tattikeiton. Hyvää oli!



Tutkiskelin pitkään erilaisia kulhoja ja valitsin lopulta sen, mikä oli ensimmäiseksi kiinnittänyt huomioni. Kuvio on reipas ja sininen väri sopii keittiöön,


Tyhjä kulho muistuttaa, että kaikilla ei ole tarpeeksi ruokaa ja että heikoimmat tarvitsevat apuamme. Se on myös hieno esimerkki siitä, kuinka pienestä ideasta on kasvanut suuri liike. Tästä voisi tehdä vuosittaisen tavan ja katsoa, minkälaisia kulhoja ensi vuonna löytyy!

-O-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti