sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Habitare-messuilla

Kävin eilen ensimmäistä kertaa Habitare-messuilla. Olin osallistunut kilpailuun, jossa haettiin henkilöitä, jotka eivät aiemmin ole vierailleet messuilla. Yllätyksekseni voitin vapaalipun. Olisin ehkä muutenkin mennyt, mutta nyt menin varmasti, kun ilmaiseksi pääsin.


Kiertelin messuilla parisen tuntia. Eniten kiinnostivat suomalaiset tekijät, antiikki sekä kierrätys- ja ympäristöystävällinen muotoilu. Bongasin myös asuntomessuilta ja sisustuslehdistä tuttuja trendejä (pastellivärit, kupari, porealtaat, betonitasot). Itse tykkäsin eniten näistä:

SIGNALS-vainunäyttelyn piristävä väripläjäys:


The Block-alueen muodin harjalla surffaava sisustus, joka yhdistää yrttejä, viherkasveja, pastellivärejä, mustaa seinää, rottinkia ja marokkolaisia kaakeleita:


Tällaisia huopamattoja voisi itsekin tehdä, jos kärsivällisyys riittäisi:


Yksinkertaista, ja siksi niin kaunista:


Kodikas yhdistelmä rimaa, kivoja tyynyjä ja viherkasveja:


Näiden mattojen kuviot on painettu valkoisen päälle:


Deko-lehden osaston tyylikkäitä hyllyjä:



Sementin värikartta:


Muurlan kivoja lasipurkkeja:


EcoDesign & Trash Cuisine -osastoilla oli monta oivaltavaa esinettä. Tärkeintä on, että niissä on joko käytetty raaka-aine uudestaan tai muuten mietitty ympäristönäkökulmaa. Näihin hyllyihin ihastuin:


Hauska minijalkapallopeli:


Lasia vanhoista pulloista: 


Erilaisia kukkahyllyjä oli tarjolla runsaasti:


Hieno tarjoilupöytä:


Antiikkiosastolta ostin kaksi lasipurkkia, muita ostoksia en tehnyt. Eniten sain ideoita, jotka jäävät muhimaan mieleen.

-O-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti