tiistai 7. kesäkuuta 2016

Vallilan sisäpihojen kirppis

Minulle uusi tuttavuus pihakirppisten kentällä tämä Vallilan sisäpihojen kirppis - mutta netin mukaan jo pieni perinne. Niin varmaan tästä lähtien minullekin, sillä viihdyin sisäpihoilla erinomaisesti ja tein joitain löytöjäkin. Lisäksi olin käynyt viime vuonna näyttelyssä, jossa esiteltiin mm. apinalinnaksikin kutsuttua isoa sisäpihaa. Siksi oli mielenkiintoista nähdä se muutenkin kuin pohjapiirrustuksina ja valokuvina.

Kirppis oli jakaantunut kuudelle tai seitsemälle sisäpihalle Paavalinkirkon ja Sturenkadun tuntumaan. Olin paikalla sunnuntaina heti yhdeltätoista ja pihojen kiertelyyn meni noin puolitoista tuntia. Sää oli pääasiassa hyvä, vain kerran satoi viisi minuuttia rakeita. Onkin hyvä, että sää on suosinut suurinta osaa pihakirppiksistä tänä vuonna (vain Arabia poikkeus).


Tykkäsin tunnelmasta, jonka loivat vanhat rakennukset, kauniit istutukset, isot puut ja erilaiset yksityiskohdat. 




Pihoilla oli myös mahdollisuus hyötykasvien viljelyyn - tällaista toivoisi myös omalle pihalle. 


Kaiken kruunasivat ihastuttavat kirjoitukset. 


Hauhontiellä on myös viehättävä sisäpiha: kapea, jonka taloja vastapäätä näkyvät Inarintien puutalot ja jonne kuitenkin mahtuu viehättävä puutarha (josta en valitettavasti saanut kuvaa).



Löysin kolme sisustuslehteä, pari vaatetta, hienon kolmikerroksisen metallikorin keittiöön, valkoisen kukkaruukun kokoelmiin ja pari muuta säilytysesinettä. Mukavinta oli kuitenkin viettää aikaa kauniissa ympäristössä.

-O-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti