torstai 2. kesäkuuta 2016

Purjehduskilpailuissa

Päädyin hieman yllättäen työpaikan purjehdusjoukkueeseen eilisissä kisoissa Helsingin edustalla. Olen käynyt nelisen purjehduskurssia, mutta pääasiassa teoriaa ja painotus navigoinnissa, joten käytännön kokemus on minimissä. Lähes kaikki, mitä olin oppinut, oli iloisesti kadonnut mielestä, mutta onneksi oma vastuuni jäi apulaisena toimimiseen ja navigointiin, ja ne tehtävät hoituivatkin ihan hyvin. Samalla opin lisää ja sain käytännön kokemusta.


Sää oli yksinkertaisesti upea. Aurinko paistoi koko ajan ja Helsingin saaristo on niin kaunis. On aina mielenkiintoista katsella maailmaa uudesta näkökulmasta, tällä kertaa mereltä päin. Helsingin edustalla on paljon hienoja saaria - myös uusia, jonne pääsee nykyään kätevästi lautalla. Esim. Vallisaareen ajattelin mennä seuraavaksi ja Kaunissaari on toinen kiinnostava paikka.



Tykkään kovasti karusta saaristoluonnosta, etenkin silokalliosta ja kitukasvuisista männyistä.



Purjehdusseuroilla on hienoja ravintoloita, tässä Ravintola Saari Sirpalesaaressa.


Saa nähdä, milloin seuraavaksi päädyn purjehtimaan. Mutta tämä kokemus antoi lisää varmuutta, että tämä taito on opittavissa - vaatii vain harjoitusta, kuten mikä tahansa asia. Ja ehdottomasti lähden retkelle saaristoon.


 -O-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti