sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

Parvekeistutuksia vk 24/2016

Parvekekasvit ovat kasvaneet huomattavasti sitten viime postauksen - tosin siitä taitaa olla jo kuukausi. Olen erittäin tyytyväinen tämänvuotisiin istutuksiini. Kahden kesän jälkeen olen oppinut jo aika hyvin, mitkä kasvit tällä hieman varjoisalla parvekkeella viihtyvät. Pidän myös kovasti väriyhdistelmästä punainen-oranssi-vaaleanpunainen-keltainen, se on jotenkin niin iloinen  ja kesäinen. Ruukkuporras oli onnistunut hankinta, sille saa mahtumaan paljon kasveja ja muutakin tavaraaa, mutta se ei vie tilaa samalla tavalla kuin pöytä. Nyt olisi etsinnässä vielä sopivankokoinen istuin ja ehkä muutama ruukunpidike, joilla voin ripustaa ruukut kaiteesta parvekkeen sisäpuolelle ja säästän siten tilaa (ja saan lisää kasveja).


Uudet kokeilut mustasilmäsusanna ja petunia ovat osoittautuneet kiitollisiksi kukkijoiksi. Petunia tosin kasvattaa reippaasti vartta, mutta onneksi kukkia tulee. Mustasilmäsusanna on helppohoitoinen, pitää vain muistaa kastella kerralla runsaasti. 


Kahden erivärisen orvokin istuttaminen sekaisin oli hyvä idea!


Ostin noin viikko sitten kirsikkatomaatin taimen ja toivon, että se tuottaa hyvin satoa kuten viimevuotinenkin tomaatti. Ruukkuihin portaille sekä laatikoiden päälle olen kylvänyt retiisiä ja rukolaa. Hieman myöhäinen kylvös, mutta ainakin retiisi kasvaa nopeasti - rukolankin pitäisi tuottaa satoa 7-8 viikossa. Isoimmassa ruukussa on papua, joka on yksi lempivihanneksiani.


Krassit ovat kasvaneet erinomaisesti, kannatti ostaa taimina. Ensimmäiset pienet kukkanuput näkyvät jo, ehkä ne kukkivat muutaman viikon kuluttua. Pelakuut taas aloittavat toista kukintaa. Toivottavasti tästä kesästä tulee tasaisen lämmin, ainakin ensi viikolla lämpötilan pitäisi nousta taas kahdenkymmenen yli.

-O-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti