perjantai 30. syyskuuta 2016

Puolivalmiita tilkkupeittoja

Kotona on nyt tekeillä kolme keskeneräistä tilkkupeittoa, kaksi puolivalmista ja yksi vasta aloitettu. Olisi kyllä fiksua tehdä ensin vanhat valmiiksi, mutta en voi vastustaa kankaiden leikkaamista ja asettelua. Sinisiä kankaanloppuja oli myös niin paljon, että halusin ne käyttöön. Valmistuttuaan tämä peitto lähtee tupaantuliaislahjaksi Saksaan ystävälle, jonka lempiväri on sininen. Katsotaan kumpi valmistuu ensin, talon remontti vai peitto.


Ne kaksi muuta peittoa ovat hyvällä mallilla. Lilasta peitosta on ommeltuna jo yli puolet, nyt vielä loput, tikkaus ja nurja puoli, niin valmista on.


Oma sininen peittoni on  myös edennyt. Kahdeksan riviä on ommeltu, kymmenen vielä lisää. Paitakankaiden ompelu ei ollutkaan niin helppoa kuin kuvittelin, koska osa venyy sivuttain (ehkä hyvän laskeutuvuuden vuoksi?). Mutta nyt olen jo tottunut ja tiedän, miten kangasta tulee kohdella.


Useita muita peittoideoita pyörii päässä, mutta en nyt lähde aloittamaan mitään uutta ennen kuin vanhat ovat valmiita. Ja jossain välissä pitäisi taas korjata vaatteita - ei niin luovaa,  mutta pakko tehdä joskus :-).

-O-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti