keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Blogi 1 v, asunto 1 v ja viime vuoden Saksan kevään muistelua

Tajusin juuri, että tämä blogihan täytti pari päivää sitten vuoden. Se sai miettimään, mitä tämä kirjoittaminen on merkinnyt minulle ja miten se on vaikuttanut omaan elämääni. Aloitin kirjoittamaan blogia samaan aikaan kun opintovapaa alkoi ja lähdin Berliiniin kevään ajaksi. Saksassa oli aikaa keskittyä kaikkiin kivoihin asioihin. Löysin uudestaan - tai oikeastaan vahvistin - monta rakasta harrastusta. Kirjoittamalla ne jotenkin heräsivät vielä paremmin eloon. Takaisin töihin palattuani harrastukset jatkuivat - aikaa ei aina ollut niin paljon, mutta kuitenkin enemmän kuin ennen vapaata.

Blogin aloittaminen osui myös samaan saumaan asunnon oston kanssa. Siksi uutta asuntoa ja sen sisustamista onkin ollut mukava dokumentoida blogiin. Suurin osa tärkeimmistä asioista alkaa olla hankittu, vielä pari pitää löytää ja muutama pikkuremontti toteuttaa. Sisustaminen on vaihtunut asteittain kodista nauttimiseen. Kaikkein ihaninta on varmaan kevään aurinko, joka valaisee olohuoneen upeasti. Olen jo vienyt parvekkeelle laatikoita ja ruukkuja, joissa sipulikukat jo hitaasti nousevat kukkimaan.




Etenkin tässä kirpeän viileässä kevätilmassa pyöräillessä sitä muistelee Saksan kevätsäitä, kuinka siellä kaikki on pari kuukautta edellä. Huhtikuussa kukkivat jo useat puut ja terasseilla voi olla lyhythihaisessa paidassa. Ja kuvia läpikäydessä muistan monta kivaa paikkaa ja ideaa, joita sain. Mutta en tohtisi lähteä juuri nyt täältä yhtään mihinkään. On mukavaa nauttia keväästä täällä Helsingissä ja etenkin uudessa asunnossa. Ja toisaalta enpä voisi ottaa toista kertaa näin pian opintovapaatakaan. Rahaakin kuluu ihan eri asioihin juuri nyt. Mutta jossain vaiheessa taas, kun on sen aika.

-O-

2 kommenttia:

  1. Onnea yksivuotiaalle! Jatka kirjoittelua, näitä on mukava lukea. :)

    Sanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiva kuulla! Jatkan kirjoittelua ja yritän myös löytää vielä lisää nimiä - nuo Kaakkois-Euroopan maat ovat aika haastavia.

      -O-

      Poista