sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Sininen tilkkupeitto - alkua

Punainen peitto on tikkausta vaille valmis, mutta aloitin samanaikaisesti jo toisen peiton. Tai olen leikannut tilkkuja tähän peittoon jo jonkun aikaa, nyt vain innostuin viime päivinä leikkaamaan loputkin sekä eilen ja tänään aamulla asettelemaan ne paikoilleen. Tämä peitto onkin tunnelmaltaan ihan erilainen kuin se kohta valmistuva punainen: rauhallinen ja harmoninen. Sopii oikeastaan mainiosti näin kevääseen.


Yhden tilkun koko on sentin saumavaroineen 12*12 cm eli vähän isompi kuin olen perinteisesti tehnyt. Halusin vähemmän tilkkuja, ei ole niin paljon ommeltavaa :-). Ja toisaalta on ihan kiva kokeilla jotain uutta.

Suurin osa tilkuista on vanhoista miesten paidoista - kaikki yksiväriset sekä kaksi vaaleaa ruudullista. Tummempi ruudullinen on vanha dirdnlin essu, pikkukukalliset jotain kirppiksiltä löytyineitä kankaita ja kaksi isompikuvioista ovat Frau Tulpesta, Cloud 9 Fabricsin luomupuuvillaa. 


Näin tällaisen miesten paidoista tehdyn tilkkupeiton vuosia sitten yhdessä tilkkukirjassa ja se on siitä asti odottanut tekemistä. Tykkään kierrätysajatuksesta ja kankaat ovat myös kauniita. Pelkät miesten paidat olivat minulle kuitenkin liian tylsiä, joten leikkasin siksi mukaan kuviollisia kankaita. Ne sopivatkin hyvin mukaan piristämään. Tummat tilkut rytmittävät myös mukavasti muuten vaaleaa peittoa. Ja nyt kun ajattelen, niin tässä peitossa on jotain japanilaista.

Tämä peitto on tulossa ihan itselleni. Nurjalle puolelle ajattelin laittaa yhden liukuvärjatyn lakanan, jos se vain riittää ja ei ole liian rikkinäinen.

-O-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti