lauantai 7. maaliskuuta 2015

Sukkamaraton 2

Iloiset pilkkusukat valmistuivat vihdoin eilen. Niissä oli hieman purkamista ja uudelleen neulomista, koska toisen sukan kiilakavennus alkoi kerrosta liian aikaisin ja pilkkujen rytmitys meni pieleen. Tietenkin huomasin sen vasta ihan lopussa :-). No, aina sitä oppii jotain uutta. Tykkään kasviväreillä värjätyistä langoista, niiden värit sointuvat kauniisti yhteen. Joskus haluan itsekin oppia värjäystä.

Nämä sukat lähtevät Rovaniemelle kaiman jalkoja lämmittämään. Edelliset kutomani sukat on kulutettu puhki, joten uudet ovat tarpeen.


Seuraava pari on jo aika pitkällä. Varsi on taas raidoitettu ja jalkaosaan kokeilen kirjoneuletta kevään lempikukkani tulppaanin muodossa. Saa nähdä, miten sujuu - saanko onnistumaan ilman että kuvio kiristää liikaa. Jos kiristää, niin täytyy miettiä jotain muuta. Väritä ovat tällä kertaa rauhallisemmat, mikä on mukavaa vaihtelua. Musta on ikivanha kerä, valkoinen värjäämätöntä lampaanvillaa ja vihreän sekä kanervan sävyt ovat taas luonnonväreillä värjättyjä.


Näille sukille en ole keksinyt vielä vastaanottajaa, mutta kyllä se jouluun mennessä tulee mieleen. Kun nyt aloitan joulusukkien kutomisen, niin vuoden lopussa niitä on tarpeeksi kasassa. Olen myös miettinyt, että sukkia voisi kutoa erilaisiin hyväntekeväisyystempauksiin (pakolaisille ja kodittomille). Ne sukat lämmittävät monella tavalla.

-O-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti