lauantai 21. maaliskuuta 2015

Punainen tilkkupeitto - valmis

Tätä iloista tilkkupeittoa on ollut kiva tehdä talven aikana. Jotenkin jo pelkät värit lämmittävät ja tuovat valoa sekä aurinkoa talveen.


Peitto on aikuisten kokoa, yksi tilkku sentin saumanvaroineen 12*12 cm. Kankaat ovat taas, kuten niin usein muutenkin, pääasiassa käytettyjä. Pääväri on hehkuvat punainen, jota rytmittävät violetit, fuksianpunaiset ja sahraminkeltaiset tilkut. Erilaisia kankaita on muistaakseni kahdeksantoista. Nämä kaksi ensimmäistä kuvaa ovat hieman valoittuneita, joten värit eivät pääse niissä parhaiten oikeuksiinsa, mutta viimeistä kuvasta saa paremmin ideaa.

Punaiset reunat eivät olleet alkuperäisessä suunnitelmassa, mutta kun nurja puoli olikin reippaasti pidempi ja leveämpi, tarvitsin lisää kangasta. Kokeilin ensin violetteja reunoja, mutta ne olivat liian synkät. Punaiset näyttävät kivoilta, eivät hyppää silmään liikaa ja myös rauhoittavat muuten kirjavaa peittoa.



Nurjalla puoella on kolme Marimekon alelaarista löytynyttä kangasta. Mallasin kauan, mikä järjestys olisi tasapainoisin. Tuo keskimmäinen kangas, Vanhakaupunki nimeltään, on todella kaunis. Tykkään muutenkin kaupunkikuvasta ja taloista.

Oikea puoli on tikattu pitkittäin aina kahden rivin välein. Lisäksi tikkasin reunat kahdesti. Nurjalla puolella on reunoja lukuun ottamatta vain valetikkaus. Peitot ovat pysyneet hyvin kuosissa näinkin, mutta ehkä joskus kokeilen myös nurjan puolen käsin tikkaamista.


Tämä peite lähtee ilahdutttamaan kaveria Sipooseen. Olen ajatellut, että teen ehkä itsellenikin jossain vaiheessa värikkään peiton. Mutta ensin se sininen ja pari muuta käsityötä.

-O-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti