sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Kynttilänvalossa


Eilen oli taas Earth hour - jo yhdeksättä kertaa. Viime vuonna olin näihin aikoihin juuri matkalla Berliiniin, joten koko asia jotenkin unohtui mielestä. Tänä vuonna ajattelin taas viettää. Olin tunnin vain kolmen kynttilän valossa ja luin kirjaa.


Oli kyllä pimeää. Poltan joskus talvella kynttilöitä, mutta silloin päällä on joku lisävalolähde (jalkalamppu). Valo ei meinannut mitenkään riittää ja aloin pilkkiä. Mutta jaksoin tunnin ajan. Eihän yksi tunti sinänsä maailmaa pelasta, mutta se saa ajattelemaan. Olen miettinyt, miten vähän valoa entisaikaan kodeissa oli, kun oli vain kynttilöitä. Kirjan lukeminenkin oli vaikeaa, joten monesti yksi luki ja muut kuuntelivat. Sähkö tuo meille niin paljon itsestäänselvyyksiä, että on ihan hyvä välillä olla tuntikin ilman. Toisekseen tällaiset kampanjat saavat miettimään omaa energiankulutusta. Yritän aina löytää keinoja selvitä vähemmällä ja ehkä nyt keväällä saisin lainattua sähkömittarin, jotta voisin tarkkailla energiankulutustani.

Sitten ensimmäisen Earth hourin aloin poltella kynttilöitä enemmänkin. Kynttilöitä oli kertynyt kaappeihin ja en ollut vain tottunut niiden polttamiseen. Toissa vuonna olin Uudessa Valamossa vierailulla ja ostin sieltä kauniit pitsikeraamiset tuohusjalat. Niissä on mukava polttaa tuohuksia - tykkään mehiläisvahan tuoksusta ja tuohuksen pehmeästä liekistä.

-O-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti