tiistai 18. elokuuta 2015

Kesäkuvia

En ole muutamaan vuoteen viettänyt heinäkuuta ja pitkää kesälomaa Suomessa. Tämä kesä olikin siksi mielenkiintoinen kokemus. Näin jälkikäteen ajattelen, että tutustuin Helsinkiin ja lähiympäristöön uudella tavalla. Etenkin Helsingin rannat tulivat tutuiksi. Monta saarta, niemeä, notkelmaa ja rantaa riittää koluttavaksi ja sitten vaikka seuraavaksi Espooseen tai Sipooseen.


Täällä Käpylässä on myös kivoja paikkoja. Kodin lähellä on avokallio, jolla on mukava lueskella iltapäivän auringossa.


Sateinen ja kolea kesä pakotti viettämään loman ensi viikot pääasiassa sisällä. Se oli toisaalta hyvä juttu, koska pääsin tekemään antaumuksella tilkkupeittoja. Kaksi ensimmäistä on menossa Hampuriin ja kolmannessa kuvassa on tilkkuja kolmeen eri peittoon. Laitan sitten lisää kuvia, kun kaikki peitot ovat valmiita.




Tein myös pyöräretken Jätkäsaareen. Aika keskeneräistä siellä on, mutta mielenkiintoista arkkitehtuuria löytyy jo. Tykkään myös rauhallisista kujista ja pienistä levennyksistä (kuin toreista) katujen solmukohdissa. Odottelen innolla, minkälaiseksi kaupunginosa kehittyy. Nyt siellä on jo uutta kaupunkikulttuuria.



Palstaviljely kiinnostaa, mutta en ole vielä ehtinyt hakea omaa palstaa. Nyt täytyy muistaa laittaa nimi jonotuslistalle, niin jossain vaiheessa sen palstan sitten saankin. Kävin ihailemassa ystävän palstaa Puotilassa, missä kukkaloisto oli kauneimmillaan.



 

Yhden perjantain retkikohde olivat kangaskaupat. Lounasta söimme Maritorilla Marimekon tehtaanmyymälässä Herttoniemessä. Herkullinen ruoka ja ihanat astiat! Paikalla oli paljon japanilaisia turisteja - huomaa, että pohjoismainen sisustus on siellä muodissa.


Keskustassa on ollut kesällä paljon erilaisia tapahtumia. Tykkäsin etenkin Gymnaestradasta, oli niin mukava nähdä liikunnan ja yhdessäolon iloa. Tuomiokirkon portaat ovat mitä parhain kokoontumispaikka.


-O-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti