sunnuntai 9. elokuuta 2015

Pihlajasaaressa

Helsingin erottaa monesta muusta pääkaupungista meren läheisyys ja upea saaristo - sen tiedostin kunnolla tänään iltapäivällä yhteyslautalla Pihlajasaareen. Kauniina aurinkoisena kesäpäivänä Helsinki näyttää parhaat kasvonsa juuri merellä ja mereltä. Meri tuo ylimääräisen mahdollisuuden vapaa-ajan vietolle, oli se sitten veneillen tai jollain monista saarista. Olen aikaisemmin viettänyt lomat pitkälti ulkomailla, joten tämä Suomen kolmeviikkoinen antoi oivan mahdollisuuden nähdä Helsinki uudella tavalla. Ja Pihlajasaarihan on varsinainen helmi!

Lautta toi saarelle vartin välein täyden lastin väkeä, mutta hyvin kaikki maastoituivat saaren rannoille ja kallioille. Rannan pukeutumiskopit olivat hauskan värikkäitä, niistä tuli jotenkin ulkomaat mieleen.


Kävelin saaren eteläpuolelle, johon ihastuin minua kaverin polttareilla kymmenisen vuotta sitten. Saunottiin silloin punaisessa saunassa. On vain ihanaa istuskella kalliolla ja katsella aavaa merta.




Saarella on lukuisia idyllisiä niemekkeitä ja lahtia, jokaiselle oma sopukka. Kaikki oli niin kaunista, että olisin voinut ottaa kuvan joka suuntaan. 




Suomalaisessa saaristoluonnossa on jotenkin japanilaisen puutarhan estetiikkaa. 



Tänne kannattaa hyvinkin tulla uudestaan. Ja miksei tutustua muihinkin Helsingin saariin - muihin kuin siihen iänikuiseen (vaikkakin kauniiseen) Suomenlinnaan.

-O-

2 kommenttia:

  1. Sitten kun on Helsingin saaret koluttu, tervetuloa tutustumaan Espoon tarjontaan :-) Paikallisten Pihlajasaari on Iso Vasikkasaari: http://www.visitespoo.fi/fi/palvelu/iso-vasikkasaari/ Ja jo monena kesänä suunnitelmissa on ollut lähteä ulkosaaristoon, mutta on vielä jäänyt toteuttamatta: http://viherkeha.haltia.com/G%C3%A5sgrund

    Sanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti! Itse asiassa minäkin olen jo pitkän aikaa miettinyt retkeä Espoon ulkosaaristoon ja katsonut jopa yhteyslauttojen aikatauluja. Tämä kesä oli niin sateinen, että en sen vuoksi valitettavasti päässyt. Sellainen saarihyppely olisi kivaa.

      Poista