torstai 27. elokuuta 2015

Kööpenhaminassa - Torvhallerne, Kongens Have & Nyboder

Olin taas viime perjantaina työmatkalla Kööpenhaminassa. Monet kaupungin nurkat alkavat jo olla tuttuja ja minulla alkaa muodostua kantapaikkoja, joissa viihdyn. Yksi niistä on Torvhallerne, paikallinen kauppahalli. Sellaisen kun saisi Helsingissä lähistölle, meidän omat kauppahallit kun eivät kilpaile ihan samassa sarjassa. Ruoka on erinomaista, vihannes- ja hedelmävalikoima laaja ja tuore, kukat niin kauniita jne. Lämpimänä iltapäivänä ihmiset viihtyivät ulkona ja tunnelma oli heti keskieurooppalainen.




Etsiydyn myös usein Kongens Have -puistoon. Siellä on mukava vain istua ja seurata maailman menoa muiden kööpenhaminalaisten seurassa. Tykkäsin lisäksi puisesta käytävästä, sen pohjoismais-japanilaisesta muotokielestä.


Puistossa on myös hieno kaupunkiviljelualue, jota vapaaehtoiset hoitavat. Ihme, että kaikki kasvit ovat yhä tallella näinkin keskustassa. Hoito on ollut ilmeisen hyvää kasvun tahdista päätellen. Kunpa omat auringonkukat olisivat kasvaneet näin reippaasti :-).










Puistossa on lisäksi komeita käytäväakseleita sekä pitkät kukkaistutukset, joista saa inspiraatiota erilaisiin väriyhdistelmiin.



Nyboderin alueella kävellessäni alkoi olla niin hämärää, että en saanut otettua kuin tämän yhden hyvän kuvan. Ensimmäiset talot ovat 1600-luvun alusta ja ne oli tarkoitettu meriväelle perheineen. Alueesta tulee mieleen Puu-Käpylä ja Puu-Vallila, jotain kylämäistä. Nämä olivat myös esimakua nykyisille rivitaloille.


-O-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti