maanantai 17. elokuuta 2015

Parveke viikolla 34

Viime viikolla kyllästyin muutamaan koleasta kesästä kärsineeseen ja muutenkin ylikasvaneeseen parvekekasviin ja tein pienen siivouksen. Okei, osa reppanoista jäi vielä sinnittelemään, mutta nyt näyttää paljon paremmalta.


Retiisien toinen kylvö ei onnistunut, joten vaihdoin tilalle samettikukkia. Iloisia ja helppo kasvattaa. 


Viereisessä parvekelaatikossa päivänlilja vaihtuin neilikoihin. Monivuotisia kasveja ei oikein kannata kasvattaa parvekelaatikossa, koska niiden talvehtiminen on epävarmaa ja juuret tarvitsevat hyvin pian lisätilaa. Istutin päivänliljat ulos yhteispihalle - toivottavasti ne viihtyvät siellä hyvin. Kaupasta ostetut krassintaimet ovat kukkineet kauniisti (siemenistähän ei noussut mitään). 


Keltaiset orvokit amppelissa olivat kukkineet reippaasti kolme kuukautta, mutta nyt elokuussa kasvattaneet vain vartta. Sama violeteilla orvokeilla, joiden tilalle löysin tämän pirteän marketan. Takana piilottaa oranssi daalia - en enää muista, minkä tilalla. Oranssi kosmoskukka niiden välissä on alkanut kukkia ja nuppujakin on runsaasti. Olen siitä todella iloinen, sillä istutin kosmoskukan keväällä siemenistä ja se jaksoi näin pitkälle. Lehdet ovat kyllä ruosteessa, mutta se ei ole niin paha.


Pelakuiden toinen kukinta on runsas. Nämä ovat kyllä kiitollisia kasveja, hankin niitä ehdottomasti myös ensi vuonna. 


Pavut ovat tuottaneet ensimmäisen satonsa. Keitin nämä eilen ja hyvältä maistuivat! Kirsikkatomaatissa on paljon raakileita, toivottavasti ne ehtivät kypsyä. Muutaman mansikankin olen saanut ja aurinko on makeuttanut niitä mukavasti.


Nämä elokuun lämpimät ja aurinkoiset päivät ovat tehneet kyllä hyvää niin kasveille kuin meille ihmisillekin.

-O-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti