lauantai 29. elokuuta 2015

Pyöräretkellä Saksassa 2015: maanantai 24.8. (Potsdam-Premnitz)

Sain kuin sainkin tehtyä tänä vuonna pienen pyöräretken Saksassa. Ei kokonaista viikkoa, kuten aikaisempina vuosina, mutta pari päivää Berliinin lähimaastossa. Maanantaina pyöräilin osan Havel-Radwegia (reilut 100 km Potsdamista Premnitziin), tiistaina taas melkein koko Havelland-Radwegin (noin 110 km Premnitzistä Spandauhin).

Kuten kuvista näkee, maanantain teemana olivat vesistöt: Havel-joki sekä alueen useat järvet. Ensimmäinen järvistä oli Potsdamin lähellä sijaitseva Templiner See:


Vesistöjen lisäksi maisemaan kuuluu metsiä sekä peltoja - rentouttavaa! Tykkään erityisesti mäntymetsistä. Ne tuoksuvat raikkaalle ja valo tulee kauniisti oksaston läpi.


Moni järvi, kuten tämä Plauer See Kirchmöserin lähellä, muistutti Suomesta. Tosin yhtä erikoisuutta Suomesta ei löydä: hauskoja asuntolaivoja. Niitä näin muutamia matkalla järviä, jokia ja kanaaleja pitkin.




Pritzerberbessä oli pieni Havelin ylittävä lautta. Ja sattumalta kameran eteen tuli taas yksi asuntolaiva :-).




Päivä oli aurinkoinen ja lämmin. Reilut sata kilometria meni yllättävän helposti - sitä enemmän, niin alkaa jo väsyttää. Pyöräilyssä mukavinta on oma rauha ja kauniit maisemat. Saksassa on helpompi pyöräillä kuin Suomessa, koska kunnon pyöräteitä on joka puolella. Vain pari kertaa jouduin pyöräilemään lyhyitä parin kilometrin etappeja autotien reunalla, mutta silloin liikennettä oli hyvin vähän.

-O-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti