sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Herttoniemen pihakirppiksellä

Oli todella ihanaa päästä taas Herttoniemen pihakirppikselle - etenkin koska kaksi viime vuotta ovat jäänet välistä. Viime vuonna satoi ja toissavuonna olin huhtikuun Berliinissä. Tänään aurinko paistoi koko aamupäivän kauniisti ja keskipäivällä tuntui jo lämpöiseltä. Olin ystävän ja tämän tyttären kanssa liikkeellä kolme tuntia ja siinä ajassa löysin kaksi kassillista tavaraa ja kaikki tarpeeseen. Paras löytö oli ehdottomasti talousvaaka, jota olen kaivannut jo jonkin aikaa. Juuri pari päivää sitten teki mieli kokeilla yhtä saksalaista reseptiä, mutta kun siinä mitataan jauhot ja sokerit grammoina, en jaksanut ryhtyä laskemaan. Nyt mittaaminen käy sujauksessa.


Toinen hieno löytö oli lasinen umpiopurkki Saksasta. Minulla on noita vanhoja umpiopurkkeja jo neljä, tykkään laittaa niihin kuivatavaraa. Pari muutakin purkkia tulee tarpeeseen. Kerään vanhoja valkoisia kukkaruukkuja ja nyt löysin kolmannen Arabian ruukun. Langoista neulon sukat, vaatteet menevät nuoremmalle kummipojalle ja lehtiä on taas luettavaksi. Punaiseen tarjottimeen voi kätevästi istuttaa rairuohon. Ja talonmuotoinen lyhty on niin kaunis!

Aamupäivä oli muutenkin mukava. Vanhassa Herttoniemessä on samanlaista tunnelmaa kuin täällä Käpylässä - sitä 1950-luvun selväpiirteistä, mutta kuitenkin kotoista tyyliä, josta kovasti pidän. Lisäksi talot asettuvat luontevati kasvillisuuden lomaan ja vanhat puut luovat komean taustan.



Aurinko paistoi ja kevään kukat kukkivat. 



Ja väkeä oli runsaasti paikalla. Tykkään niin kovasti näistä kevään kaupunginosatapahtumista ja odotan jo seuraavia!

 
-O-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti