maanantai 25. huhtikuuta 2016

Pistaasi-valkosuklaakeksit

Löysin kolmisen vuotta vanhasta Maku-lehdestä keksireseptin, jota teki mieli kokeilla. Tein vain pari pientä muutosta reseptiin: Vaihdoin suolatut pistaasit suolattomiksi ja käytin vain 50g pistaaseja alkuperäisen 100 g sijasta - tuli hyvää näinkin. Alkuperäisessä ohjeessa on myös kuorrutus (50g suklaata ja 100 g pistaaseja), mutta niin paljon en ajatellut investoida pistaaseihin. Uunista riippuen paistaminen saattaa kestää muutama minuuttia kauemmin.


Pistaasi-valkosuklaakeksit (80 kpl)

  • 200 g voita
  • 2 dl sokeria
  • 1 dl fariinisokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 munaa
  • 50 g pistaaseja (ei suolattuja) 
  • 150 g valkosuklaata
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta

Rouhi suklaa sekä pistaasit. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Vaahdota pehmeä voi ja sokerit. Lisää munat ja jatka vatkaamista. Sekoita suklaarouhe, pistaasit ja jauhoseos taikinaan.

Leivo taikina jauhotetulla pöydällä kahdeksi noin 50 cm pitkäksi tangoksi. Laita tangot noin tunniksi jääkaappiin jähmettymään. Leikkaa taikinatangot noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Nosta pellille leivinpaperin päälle (n. 20 kpl / pelti). Paista 7-8 minuuttia 200 C.


Keksit onnistuivat erinomaisesti ja maistuvat tosi hyviltä. Ne on myös erittäin helppo tehdä. Parasta tässä ohjeessa on se, että taikinan voi tehdä valmiiksi pakastimeen (joko tankona tai viipaloituna) ja paistaa keksejä tarvittaessa. Hyvä idea vieraanvaraksi!

-O-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti