Pistaasi-valkosuklaakeksit (80 kpl)
- 200 g voita
- 2 dl sokeria
- 1 dl fariinisokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 munaa
- 50 g pistaaseja (ei suolattuja)
- 150 g valkosuklaata
- 5 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
Rouhi suklaa sekä pistaasit. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Vaahdota pehmeä voi ja sokerit. Lisää munat ja jatka vatkaamista. Sekoita suklaarouhe, pistaasit ja jauhoseos taikinaan.
Leivo taikina jauhotetulla pöydällä kahdeksi noin 50 cm pitkäksi tangoksi. Laita tangot noin tunniksi jääkaappiin jähmettymään. Leikkaa taikinatangot noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Nosta pellille leivinpaperin päälle (n. 20 kpl / pelti). Paista 7-8 minuuttia 200 C.
Keksit onnistuivat erinomaisesti ja maistuvat tosi hyviltä. Ne on myös erittäin helppo tehdä. Parasta tässä ohjeessa on se, että taikinan voi tehdä valmiiksi pakastimeen (joko tankona tai viipaloituna) ja paistaa keksejä tarvittaessa. Hyvä idea vieraanvaraksi!
-O-
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti