lauantai 2. huhtikuuta 2016

Sisustustuliaisia Kööpenhaminasta

Olin taas eilen Kööpenhaminassa työmatkalla. Sää oli aurinkoinen ja ihanan keväinen. Kokousten jälkeen oli muutama tunti aikaa ennen lähtöä takaisin Suomeen. Olin katsellut Suomessa tanskalaisen Frandsenin Ball -pöytävalaisinta ja jo päättänyt, että ostan sen. Aikaisempi valaisin ei enää väreiltään sopinut makuuhuoneeseen ja olinkin ehtinyt myydä sen kirppisellä. Tämä Frandsenin valaisin on samalla yksinkertainen ja erikoinen. Valaisimen kupu on kiinni varressa magneetilla, joten valoa voi kätevästi suunnata mihin suuntaan haluaa.

Koska olin muutenkin menossa Tanskaan, ajattelin että ostan valaisimen sieltä. Ja se kannatti, sillä hinta oli huomattavasti halvempi ja lisäksi Magasin du Nordin sisustusosastolla turistit saivat 10 % alennusta näyttämällä passia. Alennus kattoi mainiosti keraamisen nupin, jonka vaihdoin aikaisemman kultaisen tilalle yöpöydän laatikkoon. Yöpöydän ympärille on nyt kerääntynyt tanskalaisen muotoilun kokoelma: valaisimen ja nupin lisäksi myös kello on tanskalainen, Arne Jacobsenin jo vuonna 1939 suunnittelema. Ja itse asiassa violetti tyynykin on Tanskasta ferm Livingiltä muutama vuosi sitten ostettu. 


Kävelin vielä Magasin du Nordilta Torvhalleneille, Vognmagergade-katua pitkin.Värikkäät talot ja lasin heijastut pääsivät oikeuksiinsa aurinkoisena iltapäivänä:






-O-

2 kommenttia:

  1. Hienot lamput! Enpä tiennyt, että se ale (joka taitaa olla ihan vakituinen) koskee skandejakin. Olin luullut, että on tax free -tyyppinen etu. Hyvä tietää!

    Sanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa, jos on vakituinen ale. Itsekin luulin ensin, kun myyjä kysyi ulkomaalaisuuttani, että kyse on tax freestä. Oli mukava positiivinen yllätys, että jopa me pohjoismaalaiset saamme alennusta. Nyt voit sinä sitten kesällä tehdä alennettuja sisustusostuksia :-).

      Poista