Mitä olen oppinut sitten viime postauksen?
- Sulan steariinimassan kannattaa antaa hieman odottaa, ennen kuin sen kaataa muottiin. Muuten voi falskata pohjan ja reunan yhtymäkohdasta.
- Värejä on tosi mielenkiintoista sekoittaa - ikinä ei oikein tiedä, mkä on tulos. Punainen oli niin vahva, että punaisia kynttilöitä tuli eniten. Tummimmat oranssit taas ovat kaikkien mahdollisten värien sekoitus (jopa mehiläisvaha mukana) ja ihan kiva väri siitäkin tuli.
- Viimeiset valut onnistuivat parhaiten, koska osasin täyttää sen keskelle jäävän onkalon. Tosin tässä on vielä opettelemista, vieläkin siistimpiä voisi tulla.
- Mietin myös, voisiko kokeilla valamista toisin päin, eli että pohjasta tulisi yläosa. Siinä kokeilemista seuraaviin satseihin.
- Paksu sydänlanka palaa erinomaisesti, etenkin kun sen on uittanut steariinissa ennen valamista.
- Vessapaperin hylsy on muottina juuri oikean kokoinen. Kynttilä palaa tasaisesti ja siitä ei jää jämiä. Lisäksi yksi kynttilä kestää ihan tarpeeksi kauan, noin 3-5 iltaa (riippuen kuinka monta tuntia kerrallaan polttaa).
- Paksut kynttilät olisivat hienoja, mutta muottina toimineiden hylsyjen pahvi oli niin paksua, että sitä oli tosi vaikea repiä valmiin kynttilän ympäriltä.
- Tärkein opetus on se, että kynttilöiden tekeminen on hauskaa, helppoa ja luovaa. Pitää vain olla varovainen sulan steariinin kanssa. Innostuin kynttilöistä niin paljon, että joskus ensimmäinen asia, minkä tein töistä tultuani, oli laittaa vesihaude kuumenemaan :-).
-O-
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti