sunnuntai 29. toukokuuta 2016

Pyöräretki Moselilla

Olin jälleen Bonnissa työmatkalla ja päätin tehdä pienen pyöräretken ainoana vapaapäivänä eli viikko sitten sunnuntaina. Naapuri oli toukokuun alussa maininnut, että hän oli miehineen pääsiäsenä ajellut Moselin vartta ja kehunut maisemia. Bonnista pääsee junalla Koblenziin (jossa Rein ja Mosel kohtaavat) kätevästi. Sää oli hieman epävarma koko viikon ja säätiedotus lupasi itse asiassa sadetta iltäpäiväksi, mutta jotenkin sadepilvet onneksi kiersivät Moselin.

Matka alkoi Koblenzista, josta siirryin Moselin toiselle rannalle - siellä on paremmat pyörätiet.



Moselin alue on varmaan eniten tunnettu viinintuotannosta, ja näinkin runsaasti viiniköynnöksiä varsinkin reitin alkupuolella. Nostan todella hattua niille ahkerille, jotka aikoinaan pengersivät rinteet ja myös niille, jotka yhä penkereillä työskentelevät.




Viininviljelyn lisäksi Mosel on tunnettu proomuista,



maalauksellisista kylistä (Kobern, jossa lounastin ja Winningen)



sekä linnoista (Thurantin linnanrauniot ja Cochemin linna)



Matkaa Koblenzista Cochemiin kertyi 54 km. Mäkiä ei juurikaan ollut ja alussa reitti kulki leppoisasti viininviljelyalueen ja vanhojen kylien läpi. Noin puolessavälissä matkaa reitti siirtyi autotien viereen, mikä oli hieman tylsää. Maisemat olivat kuitenkin yhä hienot.




Joskus olisi mukava jatkaa pyöräretkeä Cochemista Trieriin päin, sillä juuri sillä reitillä Mosel tekee upeat silmukkansa. Ja ilmeisesti pyörätie ei enää ole autotien vieressä, mikä on miellyttävää. Yleisesti ottaen voin suositella reittiä: opasteet auttavat jopa kartatonta, ravintoloita on runsaasti ja Cochemiin saakka lähes joka kylässä on juna-asema. Ja maisemat ovat tietenkin upeat!

-O-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti