perjantai 12. kesäkuuta 2015

Bonn - vettä eri muodoissa

Työmatkat Bonnissa ovat työntäyteisiä ja kahden viikon rupeamaan mahtuu vain yksi vapaapäivä. Tänä vuonna vietin sen Rheinaunenparkissa. Saksalaiset kaverit olivat ensimmäistä kertaa Bonnissa ja he halusivat nähdä Reinin. Sinne siis menimme. En ole itsekään aikaisemmin ollut näin lähellä Reiniä, aivan joen rannalla.


Bonn on yllättävän luonnonläheinen, joen rannalla oli erittäin leppoisaa ja tuli jostain ihmeen syystä Suomi mieleen - ehkä pyörätietä reunustavasta niitystä.   



Rannalle on huuhtoutunut uskomaton määrä simpukoiden kuoria. Ihmettelimme, mistä ne ovat kaikki tulleet. Kaverini kertoivat, että Rein oli aikaisemmin hyvin saastunut, mutta nyt jo paljon puhtaampi (Bonnissa järjestetään jopa triathlonkisoja). Näyttävät siten simpukatkin viihtyvän. 


Rheinaeunparkissa on komeita vesiaiheita, kuten tämä putous:



Vielä hienompi on japanilainen puutarha. Minua viehättävät etenkin punaisen ja vihreän kontrastit, erilaiset lehdet, havupuut, kivet, sammalet -  ylipäänsä koko harmoninen kokonaisuus. Itse en ehkä kuitenkaan haluaisi omaa japanilaista puutarhaa, se sopii harvan suomalaisen rakennuksen kanssa. Mutta japanilaisesta puutarhasta voi ottaa pieniä osia (esim. kivien käytön ja lainatun maiseman) tai rauhallisen tunnelman.



-O-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti