lauantai 13. kesäkuuta 2015

Parveke viikolla 24

Kaksi viikkoa poissa ja miten paljon kaikki onkaan kasvanut!


Pavut viihtyvät parvekkeella yllättävän hyvin. Tykkään pavuista todella paljon ja on kiva saada omaa satoa heti ruokapöydän vierestä. Eihän niistä montaa ateriaa saa, mutta itse kasvattamien vihannesten fiilis on tärkeä. Pelakuut viihtyvät hyvin, niihin kannattaa satsata. Vaalea narsissi tummassa ruukussa aloittaa juuri kukintansa - tulppaanit ja krookukset taas eivät ole kukkineet lainkaan, toivottavasti ensi vuonna sitten. Viime vuonna istuttamani päivänliljat puskevat kovasti vartta ja ehkä ne tänä vuonna innostuisivat kukkimaankin. 


Osa puutarhapöydän kasveista on lähtenyt paremmin kasvuun kuin toiset. Gladiolukset ja auringonkukat ovat kasvattaneet reippaasti vartta ja rukolakasvustokin on tuuhea. Kummatkin daaliat taka-alalla ovat nousseet ja varmasti kukkivat loppuvuodesta. Olen etenkin ylpeä siitä, että yksi daalian juurakko onnistui talvehtimaan kellarissa. Mansikoissakin on jo usea raakile ja narsissi kukkii vihdoinkin.

Krassi, tuoksuherne ja kehäkukka eivät sen sijaan ole innostuneet itämään/kasvamaan kunnolla. En tiedä, oliko kevät liian kylmä, kasvupaikka liian varjoinen vai mitä. Tai sitten ne ovat vain myöhässä. Täytyy miettiä, voisiko niiden tilalle istuttaa jotain. Pari tyhjää ruukkua odottelee myös vielä inspiraatiota. 


Kevätpuutarhamessuilta ostamani kymmenen orvokintainta ovat oikein innostuneet kukkimaan. Keväällä vähän jännitti, onko sää liian kylmä ja nuutuvatko orvokit. Mutta aika sisukkaita ne ovat. Laskin että kukkia on yli 50 ja osa on todella suurikokoisia. Orvokit siis viihtyvät hyvin ja niitä voisi hankkia lisää, jos niitä vielä jossain tähän aikaan vuodesta on myynnissä.


Retiisit ovat jo todella pitkällä, nyt odottelen vain lehtien lisäksi juurten pullistumista ja satoa. Ehkä tänä kesänä ehtii kylvää toisenkin satsin retiisejä. Takana on lisää papuja, nekin kasvavat erinomaisesti. 


Seuraavaksi teen istuintyynyt valmiiksi ja parvekenautinto vain kasvaa.

-O-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti