sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

Neuletilkkupeitto (sini-vihreä-turkoosi-violetti)

Toinen sävyjen mukaan mietitty neuletilkkupeitto valmistui juuri. Tai vähän pitää vielä lankoja päätellä sekä virkata tummansinipunainen reunus. Mutta kaikki tilkut on nyt neulottu yhteen. Värit tulevat parhaiten näkyviin kännykkäkameralla, vaikka kuvan laatu ei ole kovin terävä (ja vaikka värit tässäkin jostain syystä palavat). Tähän peittoon tuli siis sinisiä, vihreitä, turkooseja ja violetteja sävyjä.


Kiva tuli! Tunnelma on samalla rauhallinen ja salaperäinen. Sävyistä tulevat mieleen jalo- ja koristekivet: safiiri, smaragdi, ametisti, jade sekä turkoosi.


Erilaisia lankoja ja värejä on rentouttavaa ja luovaa yhdistellä. Yllättävän hyvin nämäkin kaikki sopivat yhteen. Ja peitto on niin lämmin.




Tämä peitto pääsee jossain vaiheessa Berliiniin. Seuraavaksi palaan taas ommeltavien tilkkupeittojen pariin sekä proosallisesti korjaamaan rikkinäisiä vaateita.

-O-

2 kommenttia:

  1. On kyllä kauniit värit! Ensi syksynä muuten ilmestyy tällainen ohjekirja:
    http://www.moreenikustannus.fi/Products.asp?document_id=1129&cat_id=1129
    Tosin tuntuu, että ehkä nuo neliöt kuitenkin toimii parhaiten peittona kuin vaikka lampunvarjostimena... ;-)
    Sanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! Ja tosi mielenkiintoinen kirja, nyt tälle taikakehykselle on parempi nimi eli kudontakehys. Tosin minun neliöni ovat isompia eli 15x15 cm (kehys 20x20 cm, mutta pingoitettu neliö pienenee, kun neliö irroitetaan kehyksestä). Näyttää siltä, että tuossa kirjassa on ohjeita monimutkaisempaankin langoitukseen ja kuvioihin. Täytyypä katsastaa syksyllä. Peittona neliöt toimivat hyvin, mutta ehkä myös kaulaliinana, ponchona tai viittana.

      Poista