lauantai 6. kesäkuuta 2015

Bonnissa jälleen

Laskeskelin tuossa yhtenä päivänä, että tämä on jo kuudes kerta Bonnissa viiden vuoden sisällä ja aikaa täällä on vietetty kohta 11 viikkoa. Näiden lisäksi olin opiskeluaikoina Bonnissa kaksi kertaa. Kaupunki on siten jo aika tuttu. Kuitenkin kävin tänään ensimmäistä kertaa Bonnin tuomiokirkossa, vaikka olen kävellyt sen ohi aikaisemmin useamman kerran. Työmatkoilla vain usein on niin kiireistä.


Pyöräilin myös ensimmäistä kertaa yliopiston puiston ympäri.


Sieltä näkyy hienosti aikaisempi Kölnin vaaliruhtinaiden palatsi, joka kuuluu nykyään Bonnin yliopistolle. Torstaina oli sekä hieno ilma että vapaapäivä (Frohleihnam = Corpus Christi = Pyhän ruumiin juhla), joten nurmikolla oli tavallista enemmän väkeä.


Tämä näkymä on taas hyvin tuttu - Kaiserplatzilta Poppelsdorferalleeta pitkin kaukana pilkottavaan Poppelsdorfer Schlossiin saakka. Hevoskastanjoiden ja 1800-luvun rakennusten reunustama esplanadi on Bonnin hienoimpia. Siellä hengailee aina ihmisiä. Kaiserplatzilla on tosi kiva italialainen ravintola sekä kaksi jäätelökahvilaa (pallo vain 80 senttiä).


Täytyykin miettiä, mitä uutta Bonnissa vielä olisi tarjolla.

-O-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti