perjantai 19. kesäkuuta 2015

Parveke viikolla 25 - uusia kasveja ja ensimmäinen sadonkorjuu

Viikko on ollut kylmä, sateinen ja tuulinen. Osa kasveista on kasvanut ja osa ei. Keltaiset orvokit amppelissa kukkivat yhä upeasti. Orvokkeihin kannattaa ilmiselvästi satsata.


Koska kaikki siemenet eivät ole itäneet ja koska minulla oli muutama ylimääräinen ruukku, ostin viime lauantaina lisää kasveja:
  • Kirsikkatomaatti
  • 2 x miljoonakello (fuksia, takana parvekelaatiokssa roikkumassa)
  • Punavalkoinen akileija
  • 2 x tummanpunainen orvokki
  • 2 x pensaskrasseja (siemenistä kun iti vain kaksi tainta)
Täytyy vielä vähän miettiä tomaatin paikkaa, tuossa on nimittäin aika tuulista. Ehkä siirrän sen lattialle, kunhan se kasvaa. Hontelot auringonkukan varret eivät myöskään tukkää tuulesta ja ne olisi hyvä tukea pian.


Siirsin rukolan ikkunalaudalle ja se on viihtynyt siellä hyvin. Täytyy vain muistaa kastella säännöllisesti. Pian pääsen herkuttelemaan omalla salaatilla.


Mansikat alkavat kypsyä. Ensimmäinen punehtui itse asiassa jo Bonnin työmatkan aikana ja kukkienkastelijana toiminut äitini söi sen. Tämän saan itse maistaa. 


Olen aina pitänyt akileijoista todella paljon. Ne ovat erittäin kauniita ja sopivat monenlaiseen puutarjaa, japanilaisesta romanttiseen. Tätä väriyhdistelmää en ole aikaisemmin tavannut, useimmat akileijat ovat sinivioletteja ja vaaleanpunaisia. 


Pavut ovat kasvaneet mukavasti verrattuna viime viikkoon. Olen todella iloinen, että pavut viihtyvät tällä parvekkeella, ne ovat yksi lempivihanneksistani. Taka-alalla parvekelaatikossa päivänliljat eivät taas oikein innostu parvekeoloista. Kasvu on heikkoa ja kukinta ei lähde käyntiin - yhteisellä pihalla kaikki päivänliljan kukat ovat jo avautuneet. Ehkä siirrän ne ensi vuonna sinne. On mielenkiintoista tutkailla, mitkä kasvit viihtyvät ja mitkä eivät. 


-O-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti