keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Asuntomessuilla

Olen jo monta vuotta halunnut käydä asuntomessuilla, mutta ne ovat joko olleet liian kaukana tai olen itse ollut juuri näihin aikoihin ulkomailla. Kun messut nyt ovat Vantaalla ja olen itsekin Suomessa, niin kannatti käyttää tilaisuus hyväksi. Aikaisempina vuosina olen ainoastaan nähnyt kuvia sisustuslehdissä. Tänäkin vuonna luin Deko-lehden messukatalogin etukäteen ja se olikin hyvä idea: kirjoitin muistiin mielenkiintoisimmat kohteet ja keskityin niihin. Katsottavaa kun on niin paljon, että ihan kaikkea ei vain ehdi ja jaksa katsoa iltapäivän aikana - ei myöskään samalla intensiteetillä. 

Etsin kohteita, joista löytyy minua juuri nyt kiinnostavia yksityiskohtia. Kamera etsiytyi etenkin valoisiin ja vaaleisiin huoneisiin, joissa oli kepeyttä, graafisia mattoja ja tyynyjä sekä puuta (useimmiten vaalea, mutta myös teakia). Tämä on juuri sitä päivitettyä jälkifunkista tai mid-century modernia, johon olen niin ihastunut. Parhaat palat:

Onnistunut kokonaisuus - kaikki toimii hyvin yhteen.


Muuten aika perussisustus, mutta kattolamppu on upea.


Keltaisen ja sinisen yhdistelmä on kiva ja matto on taas hieno. Tykkään myös siroista huonekaluista.


Vähän tumma kuva, mutta yritin vangita kivan asetelman erilaisia koriste-esineitä.


Messujen kaunein talo oli Kontion Harunire. Vaaleat hirsiseinät sopivat suomalais-japanilaiseen sisustukseen. Talo kylpee valossa ja sisällä tuoksui raikkaalle. Kokonaisuus on selkeä ja yksinkertainen pienin sopivin yksityiskohdin. Tässä kodissa on myös tarpeeksi säilytystilaa.



Aivan ihana tuoli ja tyyny. Tapetti sopi myös hyvin tunnelmaan (harmi, että se ei oikein näy kunnolla kuvassa). 


Tämä oli kaikkein kivoin lastenhuone - sopivasta väriä ja leikkisyyttä. 



Kerrostaloissa innostuin enemmän ulkonäöstä kuin sisustuksista. Tykkään epäsymmetrisyydestä, oli se sitten parvekkeessa tai ikkunassa, värien leikittelystä, seinämaalauksista ja erikoisista ulokkeista.




Pientalojen ulkotilojen yksityiskohdista minua miellyttivät mm. tämä hieno sisääntulo:


Tykkään rimoista, ne ovat niin keveitä. Betonia näkee nykyään siellä täällä, myös pöytänä. Ja nuo korituolit ovat nättejä (tuttuja myös useammasta sisustuslehdestä). 


Oikealla olevassa talossa on komea vino viherhuone / terassi. Siitä vasemmalle kiva pirteä keltainen väritys. 


Sama keltainen jatkuu myös lasten leikkipaikalla, jossa on myös vähän erilaisia leikkipaikkavälineitä - piristävää!


Jostain syystä minua miellyttivät eniten hirsitalot. Haruniren lisäksi Honkarakenteen Savukvartsi on myös komea (tosin sen miinus on hienoinen hukkatila - sama ongelma myös joissakin muissa taloissa). Modernissa hirsitalossa miellyttävät vaaleat ja luonnolliset pinnat sekä isot ikkunat. Tosin tällaisella tiiviisti rakennetulla alueella isot ikkunat eivät aina ole käytännöllisiä:


Asuntomessuilta jäi mieleen seuraavia trendejä: mustat saunat, portaat sisustuselementtinä, metalliset yksityiskohdat (kulta, messinki, kupari), betoni kaikkialla (lattiassa, seinissä, portaissa jne), korkki, porealtaat (niitä oli yllättävät monella pihalla), viherkasvien renesanssi, marmori, harmaat seinät, vaaleat pastellit, tikkaat säilytyskalusteena, kevyen graafiset tyynyt ja matot.

Yleisesti oli ihan mielenkiintoista käydä messuilla. Moni muu kävijä näytti olevan itse rakentamispuuhissa ja kävi etsimässä inspiraatiota ja ratkaisuja. Vaikka kuvat keskittyvätkin pääasiassa sisustukseen, niin kiinnitin paljon huomiota myös arkkitehtuuriin ja suunnitteluun. On mielenkiintoista muutaman vuoden kuluttua nähdä minkälainen koko uudesta asuinalueesta muotoutuu - siis messujen ulkopuolellakin, jonne rakennetaan ahkerasti isoa kerrostaloaluetta.

-O-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti