torstai 16. heinäkuuta 2015

Banaanisuklaainkiväärikakku

Kotoa löytyi kaksi erittäin kypsää banaania, joten ajattelin tehdä banaanikakun. Etsiskelin sopivaa reseptiä ja Valiolta löytyi sellainen. Resepti on helppo ja siihen tulee myös jogurttia, jota minulla myös sattui olemaan ylen määrin. Tuunasin hieman reseptiä, koska halusin sekoittaa taikinaan suklaahippuja (niitäkin oli kaapissa) ja jouluiset neilikka sekä kaneli olisivat suklaan kanssa tuoneet jotenkin tunkkaisen maun. Lopullinen ohje siis tässä:
2 munaa
2,5 dl sokeria
100 g voita
2 kypsää banaania
2 dl maustamatonta jogurttia
5 dl vehnäjauhoja
1 tl inkivääriä
n. 1 dl suklaahippuja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
Vatkaa munat ja sokeri. Sulata voi ja soseuta banaanit. Yhdistä voi, banaanisose ja jogurtti. Yhdistä kuivat aineet. Sekoita muna-sokerivaahtoon vuorotellen jauho- ja banaaniseos. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan (2 litrainen). Kypsennä 175 C n. tunti.


Kakku oli erittäin herkullinen. Ja paranee vanhetessaan. Ehdottomasti kannattaa tehdä uudelleen. Töissä kakku katosi viimeistä murua myöten.

-O-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti