sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Pyöräretki Pohjanmerellä - kesä 2012

Ensimmäinen kesä useampaan vuoteen, kun en tee pitkää pyöräretkeä Saksassa. Olo on hieman haikea, vaikka tiedän, että nyt on muuta tärkeää tekemistä. Laskin että olen tehnyt Saksassa kolme viikon pyöräretkeä ja kaksi lyhyempää, joten onhan näistä jo tullut perinne. Parasta pitkissä pyöräretkissä taitaa olla se täydellinen rentoutuminen - arki on ihan jossain muualla. Toisekseen on mielenkiintoista nähdä uusia alueita sekä huomata mihin pystyy. Kunnon kohottaminen on oiva bonus.

Fiilistelen siis nyt kuvilla paria aikaisempaa pyöräretkeä. Heinäkuussa 2012 lähdin viikoksi pyöräilemään Pohjanmeren rannikolle. Reitti Alankomaiden rajalta Emdenistä Hampuriin on osa koko Pohjanmeren kattavaa pyöräilyverkostoa, viralliselta nimeltään EuroVelo 12. Voin suositella täydestä sydämestä: ei juuri korkeuseroja, erittäin rauhallista, erinomaisesti hoidetut tiet sekä opasteet, upeat maisemat, tarpeeksi majoituspaikkoja jne. Mahtava opaskirja sekä aurinkoinen sää kruunasivat pyöräilynautinnon.

Upeinta oli luonto. Norderneyn saaren karua kauneutta:



Peltoja, patoja, dyynejä, vuorovesirannikkoa - silmänkantamattomiin ja kilometrikaupalla:







Toinen retken kohokohta olivat pittoreskit kylät ja kauniit maalaistalot. Greetsielin kylä oli erityisen viehättävä ja siellä on myös paljon kivoja ravintoloita ja kahviloita.


Neuharlingsielissä on vielä vanhan kalastuskylän tunnelmaa.


Tettensistä taas löytyy rakastamiani olkikattoisia taloja.


Stade on varsinainen Pohjois-Saksan helmi, rikastui hansa-aikana.


Hampurin eteläpuolen Altes Land (vanha maa) on kuulu upeasti koristelluista maalaistaloistaan. 


Kilometrejä tuli noin 500 kuudessa päivässä sekä yksi välipäivä Norderneyn saarella. Tämän retken jälkeen tuli tunne, että sitä venyy aikamoisiin suorituksiin. Seuraavana vuonna olikin edessä uusi pyöräretki.

-O-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti